Amerika – exotická dovolenka

Amerika pre každú peňaženku: Navštívte tieto atrakcie, kým sú ešte zadarmo

Amerika pre každú peňaženku:
2016-11-10 00:00:01

V Spojených štátoch amerických nájdete viacero atrakcií, kam netreba platiť vstupné. Čitatelia Reader´s Digest hlasovali, ktoré z nich sa oplatí vidieť najviac, a my sa s vami o ich rebríček podelíme. Možno vďaka nemu pri vašej ceste do Ameriky pár dolárov ušetríte. Treba sa však poponáhľať - po tom, ako do úradu prezidenta nastúpi známy biznismen Donald Trump, všetko môže byť inak. viac »

Kúsok Európy na americkom kontinente: Quebec je historickou perlou Kanady

Quebec je historickou perlou
2016-10-28 12:00:00

Quebec patrí k najkrajším mestám krajiny javorového listu. Okrem nádhernej prírody ponúka návštevníkom aj impozantnú históriu. Od roku 1985 je dokonca jeho stará časť zapísaná do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Niet divu, také mestské hradby, akými sa môže chváliť Quebec, na americkom kontinente často neuvidíte. viac »

Veľký kaňon Pacifiku: 900-metrová priepasť obklopená havajskými palmami

Veľký kaňon Pacifiku: 900-metrová
2016-10-22 00:00:01

Vrtuľník pomaly klesá bližšie k okraju priepasti a napriek tomu jej dno vidíme len vďaka žiariacej zeleni. Bodaj by nie, keď najhlbšie miesto kaňonu Waimea je od okraja vzdialené 900 metrov. Vitajte nad najpopulárnejšou priepasťou Havajských ostrovov. V mieste, neďaleko ktorého na plátnach kín pobehovali Spielbergove dinosaury. viac »

Mexický Tulum: Krásu rajských pláží ocenili už starí Mayovia

Mayský Tulum je opradený
2016-10-20 12:00:00

Iba máloktoré strediská vám ponúknu toľko tromfov ako mexický Tulum. Pôvodne šlo o vzácne historické mesto s rozvinutou mayskou kultúrou. Na jeho území a v blízkom okolí sa podarilo uchovať najviac pamiatok z tejto éry. Vďaka vynikajúcim podmienkam na vodné športy a nádherným plážam sa tam však čoskoro vybudovala aj jedna z najobľúbenejších rekreačných destinácií. viac »

Revolučný ostrov je plný prekvapení: Ukrýva aj malú Barcelonu s bizarnými tvarmi

Havana
2016-09-24 00:00:01

Srdiečka, obrovská ostnatá televízia, veľké oko niekoľko metrov nad zemou… farbami hrajúca oblasť, kde se vybláznil kubánsky umelec José Fuster, pripomína niektoré miesta Barcelony, na ktorých prostredníctvom svojich umeleckých diel zanechal stopy Antonio Gaudí. Tak ako Gaudího videnie sveta vtisklo Barcelone nezameniteľný ráz, tak i Fuster významne prispel k úžasnej atmosfére Havany. viac »

Majstrovské dielo prírody: Spoznajte 7 najväčších krás Južnej Ameriky

Sedem miest, ktoré by
2016-09-19 00:00:01

Južná Amerika sa ponáša na pestrú paletu šikovného maliara. Nájdete tam aspoň kúsok z každého odtieňa a to všetko spolu vytvára majstrovské umelecké dielo. Nepoškvrnené prírodné územia, tradície, pozostatky vzácnych kultúr a mnoho ďalších pamiatok nám ponúka dokonalý koktejl, z ktorého dnes dáme ochutnať aj vám. viac »

Waikiki, Waianapanapa a Ehukai: Najväčšie krásky na Havajských ostrovoch raz musíte zažiť

Waikiki, Waianapanapa a Ehukai:
2016-09-11 00:00:01

Máte náladu na klasický svetlý, alebo čierny piesok? Vetrík, alebo úplne bezvetrie? Túžite po pláži, na ktorej to žije, alebo po pokojnejšom mieste, na ktorom budete nerušene relaxovať? To všetko nájdete na Havajských ostrovoch. Nechajte sa nami previesť po tých najkrajších plážach, ktoré tu majú! viac »

Tajomné miesto, kde miznú lode, aj plážová idyla: Spoznajte Bahamy

Tajomné miesto, kde miznú
2016-09-10 00:00:01

Krásna pláž, sedenie v tieni pod palmami, whisky s ľadom, tak podľa piesne Bahamy od Mira Žbirku vyzerajú rovnomenné ostrovy. Keď sa sem vypravíte, zistíte, že to nie je len ľúbivý text, ale realita. Tu je pohodlie turistov a čisté pláže to hlavné, o čo všetkým ide. Turisti tu majú neobyčajný komfort. Tunajšia pohoda má však nádych tajomna. Začína tu totiž jedna z najzáhadnejších oblastí sveta – Bermudský trojuholník. viac »

Iná tvár New Yorku: Týchto 6 atrakcií pozná len málo turistov

New York skrýva mnohé
2016-09-09 00:00:01

Socha slobody, Central park, Broadway, pamätník bývalých Dvojičiek, výhľad z Empire State Building a Metropolitné múzeum. To je najužší zoznam pamiatok, ktoré pri návšteve New Yorku nevynechá asi žiaden turista. Okrem nich však americké veľkomesto ukrýva zopár tajomstiev, ktoré odhalia iba tí najvernejší cestovatelia. My vám dnes poradíme, ktoré z nich by ste nemali pri návšteve „veľkého jablka“ vynechať. viac »

Olympiáda skončila, Rio zostáva: Brazília je nebezpečná, no skrýva mnohé krásy

Olympiáda končí, Rio zostáva:
2016-08-22 00:00:01

Dva týždne žil celý svet olympiádou. Brazília a jej obyvatelia sa nám predstavili skutočne zo všetkých stránok. Niektoré sa nám páčia viac, iné menej, no na jednom sa zhodnú všetci - Rio de Janeiro a jeho okolie má svojim návštevníkom čo ponúknuť. Pozrite si s nami najväčšie skvosty Brazílie. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa