Amerika – exotická dovolenka

Nazca je jedno z najtajomnejších miest sveta: Poznajte jej ohromujúce obrazce

Nazca je jedno z
2016-08-07 00:00:01

Pavúk s veľkosťou 45 metrov, kondor s rozpätím krídel 120 metrov. Také unikáty nájdete len v peruánskej Nazce v podobe obrovských obrazcov v pôde tamojšej planiny. Dodnes množstvo vedcov skúma, aký zmysel malo vytvorenie týchto až neuveriteľných kresieb. A kto ich vlastne do zeme vyryl? viac »

Olympiáda na tanieri: Chute Brazílie potešia každý jazýček

Rio de Janeiro –
2016-08-05 00:00:00

Našich športovcov sa do Brazílie chystá podporiť veľa fanúšikov. Keď budete na cestách v tejto ďalekej krajine, istotne si nenechajte ujsť príležitosť ochutnať niektoré tradičné jedlá. Dnes vám ponúkneme manuál, ktorý vás prevedie krajinou, ktorá hostí olympijské hry tento rok. viac »

O pár dní začína olympiáda: Športovať sa bude priamo na božských plážach Ria

O pár dní začína
2016-07-31 00:00:01

Len 3 kilometre od zátoky s gigantickou sochou Ježiša Vykupiteľa a ikonickým vrchom „Cukrová homoľa“ budú o medaily zápoliť kanoisti, 3,5 kilometra od Ježiša si zas pod páliacim slnkom na pláži Copacabana zmerajú sily plážoví volejbalisti a diaľkoví plavci. Olympiáda sa tentoraz odohrá na slávnych plážach a ďalších najkrajších miestach sedemmiliónového Ria. viac »

Storočný prieplav a dažďový prales s opicami priamo v meste: Vitajte v Paname

2016-07-30 00:00:01

Na mape vyzerá ako maličký prúžok vody, ale pri pohľade z lietadla nám dochádza, že Panamský prieplav je naozaj staviteľská senzácia. Do zelenej krajiny sa vrýva ako široký riečny tok a pri predstave, že ide o ľudské dielo, zostáva rozum stáť. A tá príroda okolo… jednoducho rozprávková! Nie je div, že sem seniori cestujú ako na americkú Floridu. viac »

Grand Cayman – ostrov leguánov a skvelých nákupov

Grand Cayman – ostrov
2016-07-21 12:00:00

Rozmýšľate nad exotickou dovolenkou v Karibiku a hľadáte niečo skutočne výnimočné? Spoznajte Veľký Kajman (Grand Cayman), jeden z najkrajších ostrovov sveta, kde si prídu na svoje milovníci zvierat aj všetky nákupné maniačky. viac »

Odhaľte tajomstvo záhadného mesta: Prečo ľudia opustili Machu Picchu?

Odhaľte tajomstvo záhadného mesta:
2016-07-10 00:00:01

Bývalo to výstavné mesto ríše Inkov. Ostatné sídla neprevyšovalo veľkosťou, ale úžasnými technickými riešeniami a polohou vysoko v horách. Prečo však ľudia opustili Machu Picchu pár desiatok rokov po jeho postavení? To je záhada. Mohla za to epidémia? Isté je, že o ňom niekoľko storočí nikto nevedel až do chvíle, kedy ho v roku 1911 objavil americký vedec. viac »

Guadeloupe a Dominika: Plážové raje s horúcim jazerom, kde si pivo nevychladíte

Guadeloupe a Dominika: plážové
2016-07-09 00:00:01

Ležíte si na pláži, nohami sa pohrávate s jemným pieskom, nad vami sa v ľahkom vetríku občas zavlnia listy paliem a vy si každým kúskom tela vychutnávate slnečné lúče. Keď si chcete svoj pobyt spestriť, vyrazíte do hôr. Vitajte na Malých Antilách. viac »

Ostrov Maui: Perla amerického Havaja

Ostrov Maui: Perla amerického
2016-07-05 00:00:01

Podľa legendy daroval ľuďom Havajské ostrovy boh Maui. Niet divu, že práve jeho meno nesie ten najkrajší ostrov z nich. V súčasnosti ho už môžete s cestovnou kanceláriou jednoducho navštíviť aj vy. viac »

Bahamské ostrovy: Raj s najčistejším morom na svete

Bahamské ostrovy: Raj s
2016-07-02 00:00:01

Bahamy sú Slovákom neslávne známe najmä ako "daňový raj", v skutočnosti je však toto miestom vďaka prekrásnym plážam a najčistejšiemu moru na svete ideálnou destináciou pre každého. viac »

San Francisco: Na tieto miesta len tak nezabudnete

San Francisco, USA
2016-07-01 00:00:01

V Amerike nájdete množstvo miest, ktoré lákajú ročne tisíce dovolenkárov. Okrem New Yorku. Los Angeles a Las Vegas patrí medzi top turistické ciele aj San Francisco. Mesto strmých kopcov, legendárnych električiek a najviac fotografovaného mosta na svete toho ponúka veľa. Ak sa tam niekedy v budúcnosti vyberiete, istotne nevynechajte ani tieto zaujímavé miesta a atrakcie. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa