Amerika – exotická dovolenka

Esencia Ameriky: Dallas je mestom kovbojov, farmárov a úspešných obchodníkov

Dallas, USA
2020-06-25 12:00:00

Mesto Dallas je súčasťou štátu Texas, ktorý sa preslávil vďaka bohatstvu z ropných vrtov. Tie sa podarilo objaviť náhodne na začiatku 20. storočia. No základy jeho najznámejšieho mesta pochádzajú už z roku 1841. V jeho okolí žili kedysi najmä kovboji a farmári, ktorí si zakladali na tradíciách, poctivosti a férových vzťahov. Tieto zásady sa potom presunuli aj do sféry obchodovania, ktoré tomuto mestu vládne dnes. viac »

To najlepšie z metropoly Kalifornie: TOP 10 atrakcií v Los Angeles

To najlepšie z metropoly
2020-06-20 12:00:00

Kalifornské „mesto anjelov“ patrí medzi kultové cestovateľské destinácie. Každý sa chce aspoň na chvíľku nadýchať tej pravej hollywoodskej atmosféry a vcítiť sa do kože veľkých hviezd. Hlavnú časť atrakcií preto tvoria rôzne filmové múzeá, ale v Los Angeles uvidíte aj množstvo iných zaujímavostí. viac »

To najlepšie z metropoly Spojených štátov amerických: TOP 10 atrakcií vo Washingtone

Washington
2020-06-03 12:00:00

Washington sa stal hlavným mestom Spojených štátov amerických na sklonku 18. storočia. Prezident George Washington vtedy rozhodol o vybudovaní nového centrálneho sídla vlády, ktorá tam posledné pracoviská presťahovala po dokončení všetkých prác v roku 1800. Dnes patrí k najdôležitejším mestám sveta a je zároveň obľúbenou turistickou destináciou. viac »

Yellowstonský národný park – dokonale nádherný kúsok našej planéty

Yellowstonský národný park
2020-02-23 00:00:00

Pri dovolenke v USA si väčšinou predstavujeme návštevu veľkomiest s historickými zaujímavosťami, luxusnými ulicami a kvalitnými múzeami. K tomu si radi pripojíme obrázky z pláží v Miami alebo Los Angeles, ale už menej si uvedomujeme, že v Amerike majú aj mnoho nádherných prírodných oblastí. Jednou z nich je najstarší národný park na svete Yellowstone, ktorý je plný nádherných miest. viac »

To najlepšie zo Skalnatých vrchov: 7 aktivít, ktoré treba vidieť a zažiť

To najlepšie zo Skalnatých
2019-12-22 00:00:01

Národný park Banff je najstarším a najobľúbenejším národným parkom v Kanade. Nachádza sa v provincii Alberta v kanadských Skalnatých vrchoch a každý rok priťahuje milióny návštevníkov vďaka svojej hornatej krajine, tyrkysovým jazerám, vodopádom, ľadovcom a divočine. viac »

To najlepšie z metropoly Kanady: TOP 10 atrakcií v Toronte

Toronto, Kanada
2019-12-16 12:00:00

Najväčšiemu mestu Kanady nechýba typická charizma veľkomiest, ktoré si musíte obľúbiť už po prvej návšteve. História Toronta je dokonalé skĺbená s modernou architektúrou a pestrými atrakciami, ktoré zaujmú každého cestovateľa. Môžete sa prejsť po rušných uliciach centra a už o chvíľu si pokojne posedíte v obklopení nádhernej prírody, ktorá vám dodá potrebný pokoj. Toronto je jednoducho mestom, ktoré by nemalo chýbať na vašom turistickom zozname, pretože vám veľmi rýchlo prirastie k srdcu. viac »

Chilkoot trail - dobrodružná túra v stopách hľadačov zlata

Chilkoot trail - zlatokopecký
2019-12-04 12:00:00

Americké národné parky ponúkajú milovníkom aktívnej dovolenky veľa možností – od nenáročných prechádzok až po niekoľkodňové túry. Chilikoot trail je menej známy zlatokopecký trek na pomedzí Yukonu a Aljašky. Hoci zlatá horúčka má svoj najväčší boom už dávno za sebou, na 53-kilometrovom Chilkoot traili je stále dosť rušno. Hoci sa na tento trek jazdí najmä v letných mesiacoch, stále sa jedná o náročný, potenciálne nebezpečný, až päťdňový pochod divočinou a prípravu naň by ste preto nemali podceniť. viac »

New York je pupkom sveta, toto je jeho TOP 10 atrakcií

New York skrýva mnohé
2019-10-13 00:00:00

New York založili v roku 1624. Patrí medzi najľudnatejšie mestá na svete a každoročne k domácim obyvateľom pribudnú ďalšie milióny turistov, ktorí chcú na vlastné oči vidieť lesk a slávu jeho hlavných atrakcií. Od moderných stavieb, cez historické dominanty, až po najväčšie múzeá a slávny mestský park vám počas vašej dovolenky ponúkne množstvo zaujímavých bodov vo vašom cestovateľskom pláne. viac »

Venezuela - nebo na zemi sužované peklom

Venezuela
2019-08-16 00:00:01

Aká je vaša ideálna dovolenka? Dávate prednosť krásnym plážam, teplému moru a chutným drinkom počas ničnerobenia? Alebo vás láka dobrodružstvo v džungli? Možno je turistika a objavovanie fascinujúcich výtvorov prírody to pravé orechové. Všetko toto nájdete v jednej krajine – vo Venezuele. Až na to, že momentálne je vycestovanie do tejto latinskoamerickej krajiny dobrodružstvom aj z iných dôvodov. viac »

Taxco: Sprievodca po najkrajšom meste Mexika

Taxco
2019-08-01 12:00:00

Taxco de Alarcón, všeobecne známe len ako Taxco (číta sa Tasko), je menšie očarujúce mestečko so zaujímavou históriou. Mesto nájdete v mexickom štáte Guerrero, zhruba 200 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta Ciudad de México. Mexické mestečko ležiace približne 1800 metrov nad morom sa rozprestiera medzi dvoma kopcami a rozrastá sa do diaľky, takže z výšky vyzerá ako veľké mravenisko. Taxco je domovom pre viac než 75 000 ľudí, podľa miestnych obyvateľov ich tu žije viac než 100 000 a sú prevažne katolíckeho vyznania. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa