Amerika – exotická dovolenka

Bermudy miloval aj Mark Twain, nazýval ich rajom na zemi

Bermudy
2019-07-14 00:00:01

Bermudy pozostávajú zo 180 menších ostrovov, pričom len pár z nich je obývaných. Tie ostatné vyhľadávajú dovolenkári na exkluzívne denné výlety a odvážnejší sa tam neboja vziať stan a zažiť pár nocí na úplnej samote v robinsonovskom štýle. Toto miesto miloval aj Mark Twain, ktorý s obľubou rozprával o tom, že ľudia sa často hrnú do raja, ale on sa od nich radšej oddelí a zostane na Bermudách. viac »

Národný park Jasper - domov druhého najväčšieho ľadovcového jazera na svete

Národný park Jasper
2019-05-30 12:00:00

Že Kanada ľudstvo fascinuje svojou prekrásnou prírodou, na to už sme si tak akosi zvykli. Stále však zostávame v nemom úžase nad niektorými konkrétnymi scenériami. Tentokrát sa nám to stalo pri druhom najväčšom ľadovcovom jazere na svete. viac »

Tropická Kostarika láka turistov do oka vulkánu

Spoznajte krásy bývalej banánovej
2019-05-16 00:00:01

Kostariku nájdete v Strednej Amerike, jej susedmi sú štáty Nikaragua a Panama. Tropická krajina s piatimi miliónmi obyvateľov sa rozprestiera na území s rozlohou 51 100 štvorcových kilometrov. Významnú zložku poľnohospodárstva tvorí export kávy, banánov a ďalšieho tropického ovocia. Spoznajte krásy bývalej banánovej krajiny, ktorá vás okrem veľkého počtu exotických živočíšnych a rastlinných druhov oslní tropickou prírodou, dokonalými piesočnými plážami a mnohými aktívnymi i vyhasnutými sopkami. viac »

Život na trstinových ostrovčekoch? Na jazere Titicaca úplne normálny

Jazero Titicaca
2019-02-17 00:00:01

Predstavte si, že by ste celý život pod seba systematicky a vo vrstvách skladali trstinu, pretože to pod vami, zhruba jeden meter pod vašimi nohami, by zahnívalo. Museli by ste, pretože by ste bývali na trsťových ostrovčekoch, ktoré touto činnosťou umelo vznikli na hladine jazera vám vďaka tomu umožnili žiť na súši. viac »

7 najväčších atrakcií v štáte New York

Adirondacks, USA
2019-02-13 12:00:00

New York je pre cestovateľov lákavou destináciou. Lenže tak ako je zaujímavé a pestré toto mesto, rovnaké dobrodružstvá zažijete aj v samotnom štáte. Tam objavíte nádhernú prírodu, stretnete sa s pútavými dejinami a vzrušujúcimi atrakciami. Prenajmite si auto a pustite sa do plánovania ďalšieho skvelého výletu. viac »

Oblúk, ktorý prehĺta slnko: Nádherný prírodný úkaz láka tisíce turistov

Kamenný oblúk Mesa Arch,
2019-02-03 00:00:01

Na prvý pohľad to naozaj vyzerá, akoby tento zlatohnedý oblúk nemilosrdne likvidoval práve vychádzajúce slnko. V skutočnosti však ide o unikátne predstavenie, z ktorého si fotky musíte tvrdo vyslúžiť. O čom je reč? O kamennom oblúku Mesa Arch, ktorý nájdete v Utahu. viac »

Vancouver je druhé najnavštevovanejšie mesto v Kanade. Vieme, prečo!

Vancouver, Kanada
2018-11-05 12:00:00

Najnavštevovanejším mestom Kanady je Toronto. Na druhom mieste sa objavil jeho najväčší konkurent Vancouver, ktorý si vraj turisti zamilujú už po prvých hodinách. Má priateľskú atmosféru, krásnu prírodu a navyše vás prekvapí svojou rôznorodosťou. viac »

Turistický boom v Kaktoviku: Všetci sem jazdia kvôli vzácnemu zvieraťu

Turistický boom v Kaktoviku:
2018-09-09 12:00:00

Nebývalý rozmach turizmu zažíva v posledných rokoch dedinka Kaktovik ležiaca na pobreží ostrova Barter v americkom štáte Aljaška. Dôvodom zvýšeného záujmu cestovateľov sú ľadové medvede, ktoré trávia čoraz viac času v okolí dediny než na zmenšujúcich sa ľadových kryhách, priblížila v utorok agentúra AP. viac »

10 dôvodov, prečo navštíviť Skalnaté vrchy

Skalnaté vrchy - Rockies
2018-09-08 00:00:01

O krásach kanadskej prírody sa rozprávajú priam legendy. Aká je však jej realita a prečo rozhodne stojí za návštevu, to nám prezradila Slovenka Maya, ktorá v Kanade žije a slávne Rockies, alebo Skalnaté vrchy, pozná rovnako dobre ako Tatry. viac »

Nebezpečenstvo stálo za to: Trenčania Maya a Michal navštívili najvyšší vodopád na svete

Angelov vodopád, Venezuela
2018-08-08 00:00:01

Maya a Michal navštívili počas svojich ciest po svete viacero vodopádov. Najväčší dojem na nich jednoznačne urobil ten najvyšší na svete – Salto Ángel vo Venezuele. Od iných obrovských vodopádov ako sú Iguazu medzi Argentínou a Brazíliou alebo Niagáry medzi Kanadou a USA sa líši dostupnosťou. Nevedie k nemu ľahká cesta, nie sú naokolo žiadne hotely, obchody so suvenírmi či davy ľudí a dokonca tam nikto nevyberá vstupné. Angelov vodopád sa nachádza uprostred džungle v národnom parku Canaima, v diaľke počuť škriekať opice a keď je slabší prúd vody mimo daždivej sezóny, dá sa pod ním aj okúpať. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa