Amerika – exotická dovolenka

Prázdniny v slnečnom štáte: Spoznajte najzaujímavejšie atrakcie Floridy

Florida, USA
2018-07-29 00:00:00

Slnečná Florida vás dokáže presvedčiť hneď viacerými dôvodmi na to, aby ste tam strávili už budúcu dovolenku. Okrem zaujímavých atrakcií láka aj blízkosť Bahamských ostrovov a Kuby, vďaka čomu môžete skombinovať dvojtýždňovú dovolenku na viacerých miestach. Stačí mať šťastie na dobré akciové letenky a hneď sa môžete pustiť do smelých cestovateľských plánov. viac »

Fernando de Noronha – tropický raj, kde je zakázané rodiť

Súostrovie Fernando de Noronha,
2018-07-25 00:00:01

Fernando de Noronha je malé súostrovie, ktoré sa nachádza asi 350 km severovýchodne od pobrežia Brazílie v Atlantickom oceáne. Tvorí ho asi 21 malých ostrovov, ostrovčekov a skál vulkanického pôvodu, ktoré obýva spolu necelých tritisíc obyvateľov. Zaujímavé je, že nikto z nich nesmie v svojom domove porodiť. viac »

Stratené mesto Inkov: Ako zažiť slávne Machu Picchu na vlastnej koži

Trek k Machu Picchu,
2018-06-30 00:00:01

Machu Picchu alebo “Stratené mesto Inkov” bolo postavené v 15. storočí v peruánskych Andách blízko vtedajšieho hlavného mesta ríše Cusca z dodnes neznámych dôvodov. Nachádza sa vo výške 2430 m n. m., preto bolo skryté pred verejnosťou dlhé stáročia. Až na začiatku 20. storočia ho objavil cestovateľ Hiram Bingham, ktorý sa vydal na expedíciu do Peru iba na základe legiend od Indiánov. V roku 2007 bolo Machu Picchu vyhlásené za jeden z moderných divov sveta a je jedným z mála, ktorý sa dá navštíviť aj dobrodružným spôsobom. viac »

Pasca na zlodejov: Slávne kaktusy saguaro dostávajú mikročipy

Slávne kaktusy saguaro dostávajú
2018-05-12 12:00:00

Kaktusy saguaro v americkom štáte Arizona doplácajú na svoju slávu. Turisti si ich odnášajú domov ako suveníry aj napriek tomu, že je to zakázané a nezodpovednému turistovi hrozí pokuta až 300 dolárov. Kaktusy tak dostali novú pomoc – mikročipy. viac »

Veľkonočný ostrov - oveľa viac než len tajomné sochy

Veľkonočný ostrov
2018-04-02 00:00:01

Pri zmienke o Veľkonočnom ostrove sa vám ako prvá vec istotne vybaví obraz obrovských sôch, ktoré sú dodnes opradené mnohými tajomstvami. Potrvá zrejme ešte mnoho rokov, pokiaľ sa podarí odhaliť ich pôvodný význam. Ostrov však nie je známy iba kvôli tejto mystickej atrakcii. Cestovatelia si prídu na svoje aj vďaka iným zaujímavostiam, ktoré robia tento kus sveta tak atraktívny. viac »

Veľká noc v exotike: Sviatky jari slávia aj v Dominikánskej republike

Dominikánska republika
2018-03-30 00:00:01

Veľkonočné sviatky vychádzajú tento rok na koniec marca a Dominikánska republika sa tak po februárových karnevaloch pripravuje na ďalšie oslavy. Život v tejto karibskej krajine je úzko spätý s katolíckou vierou, ku ktorej sa hlási 86 percent obyvateľov. Počas tzv. svätého týždňa miestni dodržujú kresťanské tradície a upevňujú svoju vieru v Boha. viac »

Tajomstvo sopiek v Nikarague: Kto pri nich zanechal 2000 magických kameňov?

Tajomstvo sopiek vyrastajúcich z
2018-03-18 00:00:00

Šaman sa dáva do tanca, rituálne ohne horia a okolo znejú pravidelné rytmy bubnov. Chystá se obrad, na ktorého konci sa stane… nevieme čo. Život ľudí, ktorí obývali Ometepe, najväčší ostrov v jazere Nikaragua, je pre nás záhadou. Prečo po sebe zanechali zhruba 2000 kameňov s rytinami, ktoré sa nedarí rozlúštiť? viac »

Posvätné mesto Teotihuacán - nekonečná studnica záhad a tajomstiev

Posvätné mesto Teotihuacán, Mexiko
2018-03-09 00:00:01

V Mexiku sa najviac turistov zaujíma o typické prímorské letoviská, ktoré ponúkajú exotické pláže a kvalitné hotelové služby. Hneď po nich však upriamujú pozornosť na dávne dejiny tejto krajiny. V Mexiku sa podarilo uchovať niekoľko zaujímavých historických stavieb, najviac medzi nimi vyniká posvätné mesto Teotihuacán s jeho tajomnými pyramídami. viac »

Kostarika - dovolenka ako z katalógu

Kostarika
2018-03-01 00:00:01

Leto je síce ešte ďaleko, no na plánovanie dovolenky nie je nikdy príliš skoro. Ak túžite po rajskom odpočinku na bielych plážach lemovaných tyrkysovým morom, zvážte Kostariku. Jej rezorty sú ako vystrihnuté z katalógu. viac »

Výlet, na aký sa nezabúda: Slováci vyskúšali sánkovačku na sopečnom prachu

Viktor Baláž yvskúšal volcano
2018-02-10 00:00:00

Možno ste o alternatívach snowboardovania a sánkovania už počuli, populárny je napríklad tzv. sandboarding na piesočných dunách. Mladí Slováci sa do Nikaraguy vybrali vyskúšať niečo oveľa neobvyklejšie. Lákal ich volcano boarding, teda jazdenie na sopečnom prachu. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa