Amerika – exotická dovolenka

Návšteva ľadového kráľovstva: Glacier Bay ponúka dobrodružstvo i pokojné pozorovanie prírody

Návšteva ľadového kráľovstva: Glacier
2017-01-12 00:00:00

Prechádzame drsnou, avšak krásnou panenskou prírodou, máme pred sebou vrcholky hôr so snehovou pokrývkou, husté lesy, na každom kroku čučoriedie. Z vrtuľníka a lode si cestovatelia zas vychutnávajú pohľad na ohromné fjordy. Sme na Aljaške, v najsevernejšom a najväčšom štáte USA. viac »

Nové Mexiko: Temperament Hispáncov, tradície Indiánov a územie USA

Nové Mexiko – jedinečný
2017-01-10 12:00:00

Prekrásna príroda, jedineční obyvatelia a autentická architektúra. To je len pár prívlastkov, vystihujúcich Nové Mexiko - americký štát, kde žije najviac Hispáncov. viac »

Mayská riviéra: V zime tridsať stupňov a tajomná atmosféra mayských stavieb

Mayská riviéra: V zime
2016-12-18 00:00:01

Nádherné pláže s hrejivým pieskom, priezračná voda oceánu, jemné vlnky a v ruke drink. Zdá sa vám tento spôsob zimy viac než šťastný? V tom prípade si v kalendári zaškrtnite dovolenku a vydajte sa do Mexika, na Mayskú riviéru. Presne takto božsky sa tu totiž môžete vo februári či marci mať. viac »

Najgýčovejšie vianoce na svete: Vitajte v Las Vegas

Vianoce v Las Vegas:
2016-12-17 00:00:01

Väčšina ľudí si Vianoce najradšej vychutnáva doma v kruhu rodiny, nadšení cestovatelia však na tradície veľmi nedbajú a využívajú každú voľnú chvíľu na objavovanie ďalších kútov sveta. Koniec roka je ideálnym termínom na návštevu takých, kde je poriadna zábava. A tie majú len jedného kráľa - Las Vegas. viac »

Na lyže aj za medveďmi: Olympijské stredisko Whistler ponúka rôzne lákadlá

Zalyžujte si v olympijskom
2016-12-04 00:00:01

Spomínate si, čo ste robili vo februári 2010? Pokiaľ máte radi lyžovanie alebo ste dostatočne zvedaví na to, aby ste sa na chvíľu preniesli do jedného z parkov XXI. zimných olympijských hier vo Vancouveri, tak ste iste sledovali, ako sa profesionálni lyžiari stretávajú so súpermi a aké krásne pozadie vytvára pre ich súťaženie tunajšia krajina. Vitajte vo Whistleri, v malebnej olympijskej dedine a v dejisku bojov o cenné kovy. viac »

Krajina polnočného slnka: 7 vecí, ktoré by ste mali zažiť na Aljaške

7 vecí, ktoré by
2016-12-03 00:00:01

Aljaška sa prezentuje ako destinácia s divokou prírodou a nádhernými lokalitami, kde si užijete dovolenku bez davov turistov. To však nie sú hlavné dôvody, prečo by ste ju mali navštíviť. Hneď po prílete spoznáte, že miestni sa nezapodievajú zbytočnými starosťami a venujú sa tomu, čo im dni prinášajú. Pokojnejší štýl života ľahko chytí aj vás a nebude vám na Aljaške prekážať ani malé meškanie alebo isté nedokonalosti v službách. Pretože najdôležitejšie veci dostanete zadarmo – úprimnosť, dobrú radu, úsmev a príjemnú atmosféru. viac »

Trek Južnou Amerikou: Cez tajomné Machu Picchu i temperamentný Buenos Aires

Trek Južnou Amerikou: Cez
2016-11-27 00:00:01

Letíme. Naberáme smer k peruánskej Lime a potom už nahor k hlavnému cieľu cesty, celé storočia stratenému indiánskemu mestu Machu Picchu. Na ceste po najkrajších miestach západu Južnej Ameriky nesmie chýbať. Rovnako ako argentínske Buenos Aires s farebnou prístavnou štvrťou La Boca a množstvom romantických podnikov so špičkovými tanečníkmi tanga. viac »

Najteplejšie miesto na Zemi: Ukrýva púštne korytnačky aj chodiace kamene

Duny v Údolí smrti
2016-11-20 00:00:01

Najdrsnejší, najteplejší, najsuchší a najnižšie položený. Údolie smrti drží medzi všetkými národnými parkmi Spojených štátov celý rad prvenstiev. Leží pod úrovňou hladiny mora a podľa platných štatistík tu pred viac než 100 rokmi namerali vyššiu teplotu než kdekoľvek inde na zemeguli. Napriek tomu tu žije množstvo zvierat a ľudia sem prichádzajú poznávať prírodu. viac »

Futbal, tango a steaky: Buenos Aires prekypuje vášňou v každej podobe

Buenos Aires
2016-11-16 12:00:00

Buenos Aires pripomína európske metropoly, okorenené juhoamerickým temperamentom. Miestni obyvatelia "Porteños" milujú dobrú náladu, chutné jedlo, tango a futbal a ich vášeň k životu vidno na každom kroku. Hlavné mesto Argentíny je živé, vášnivé a hriešne dobré. Zaručene sa dostane „pod kožu“ každému návštevníkovi. viac »

Najväčšie zrkadlo sveta je nádherné: Podľa legendy však vzniklo zo sĺz

2016-11-16 00:00:01

Soľná pláň Salar de Uyuni patrí k najvýnimočnejším miestam na svete. V období sucha vyzerá ako snehom pokrytá nekonečná rovina kdesi za polárnym kruhom. V období dažďov ho však zaleje voda a jeho nehybná hladina sa mení na najväčšie zrkadlo sveta. Obloha sa v ňom odráža tak bezchybne, že neviete, kde začína a kde končí. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa