Karibik – exotická dovolenka

Jachtársky raj v Karibskom mori - ostrovy Grenadíny

Sv. Vincent a Grenadíny
2014-09-27 10:00:00

Skutočný raj jachtárov, to sú malé ostrovčeky Grenadíny v Karibiku, na ktoré sa inak ako po mori nedostanete. Jachta ladne kĺže po vlnách a vy sa pomaly blížite k ostrovu Svätý Vincent. V minulosti sa mu hovorilo Hairoun alebo Požehnaná zem. Spomaľte a započúvajte sa do rytmov reggae, zaplávajte si s karetami pri ostrovoch na ktorých žijú len leguány. viac »

Kuba – Slnečné pláže, keď sa u nás už pomaly zjesenieva

Cayol, Kuba
2014-09-21 10:00:00

Jesenné dovolenky majú svoje čaro. Strediská nie sú tak preplnené turistami a vy strávite pokojnejšie chvíle. Jednou z nevýhod však je, že sa vám zúži možnosť výberu destinácií. Keď však nemáte obmedzený dovolenkový rozpočet, môžete sa vybrať aj do exotickejších krajín, ako napríklad Kuba. Napriek tomu, že podľa niektorých už nemá také čaro ako pred niekoľkými rokmi, stále dokáže ponúknuť mnoho nádherných zážitkov. Navyše si môžete skombinovať taký pobyt, aký bude presne vyhovovať vašim požiadavkám. viac »

Exotický Barbados – Takto vyzerá skutočné leto

Bottom Bay, Barbados, Karibik
2014-08-21 15:00:00

Pamätáte si ešte ako skutočné leto vyzerá? Po dlhých dňoch s nízkymi teplotami a pod mrakom je ťažké si slnko, vodu a teplo čo i len predstaviť. V takýchto dňoch je zrejme lepšie nepozerať sa z okna a radšej vyraziť do skutočných letných destinácií. Ak však na to nemáte čas ani prostriedky, pozrite si s nami slnkom zaliaty karibský Barbados. viac »

Útočisko bohatých a slávnych: Ružové pláže karibského ostrova Sv. Bartolomej

Sv. Bartolomej, Karibik
2014-07-13 11:00:00

Ostrov Sv. Bartolomej je len drobnou bodkou na mape sveta. Ale práve táto bodka je považovaná za miesto, kde človeku doprajú jednu z najexkluzívnejších dovoleniek v Karibiku. Malé dizajnové hotely, gurmánske reštaurácie, drahé butiky a v diaľke na tyrkysovej hladine kotviaca obrovská zámorská loď. Tu hľadajú útočisko slávni a bohatí. viac »

Divoký karibský raj s unikátnym jazerom, v ktorom neustále vrie voda! To je Dominika.

Dominika
2014-07-01 13:00:00

Dominika nie je Dominikánska! To by si mal človek niekoľkokrát zopakovať predtým než vystúpi z lietadla na jedinom miestnom letisku. Miestni obyvatelia sú totiž na túto chybu veľmi hákliví. Oba štáty síce ležia v Karibiku, ale Dominika je tým menej známym, divokejším a podľa tunajších rodákov samozrejme krajším miestom. Človek tu narazí na pláže s čiernym pieskom, sírne pramene, farebné potoky i na jazero, v ktorom neustále vrie voda. viac »

Francúzsky šarm uprostred Karibiku: Vydajte sa na Martinik, ostrov krásnej Jozefíny

Martinik je kus Francúzska
2014-05-11 12:00:00

MARTINIK - Je kvapkou francúzskeho šarmu v Karibskom mori. Kúpeľné mestečká s pobrežnými kolonádami evokujú skôr Francúzsku riviéru, všetko ostatné však má tropickú chuť a vôňu. Ostrov Martinik je kokteilom karibskej živelnosti a francúzskej elegancie. Prevetrajte miestne butiky a večer to zapite výborným miestnym rumom! viac »

Neponáhľať sa, nekričať, opaľovať sa. Toto desatoro dodržujú na Isla Margarita

More je modré a
2014-03-19 14:30:00

VENEZUELA - Za 35 minút v lietadle, ktoré sem letí z rušného Caracasu, sa nestihnete ani naraňajkovať. Presne táto doba vám ale musí stačiť na to, aby ste zabudli na všetok stres civilizácie a nechali sa absolútne ovládnuť upokojujúcimi zvukmi morských vĺn. Na venezuelskom ostrove Isla Margarita totiž vyznávajú úplne iné pravidlá: nikam sa neponáhľajú, nestresujú sa a keď na nich zakričíte, budú vás ignorovať. viac »

Dominikánske letoviská s minimom turistov: napríklad „detská vanička“ v Boca Chica

Vyzerá to ako gýč
2014-03-13 14:30:00

DOMINIKÁNSKA REPUBLIKA - Punta Cana, Juan Dolio - dominikánske letoviská, ktoré pozná každý. A čo tak vydať sa ďalej a spoznať letoviská, ktoré síce nehrajú prvú ligu, ale menší záujem zo strany turistov im rozhodne neškodí? Spoznajte abnormálne pokojné more v Boca Chica, pozorujte keporkakov pri brehoch Las Terranas a potopte sa k vrakom lodí pri Bayahibe. I miesta mimo hlavného prúdu turistov sú krásne! viac »

Grenada - posledný raj na Zemi, kde pod morom stoja skamenení ľudia

Podmorské sochy neďaleko brehov
2014-02-28 12:00:00

GRENADA - Grenada má vôňu muškátového orecha a karibského rumu, v dažďovom pralese nad horúcimi prameňmi poletujú kolibríky a v priezračnom mori stoja nepohnute veľké podmorské sochy. Ostrov, ktorého história je vpísaná do útesov nad morom i do burácajúcich vodopádov uprostred pralesa, vás očarí magickým náboženstvom obeah i nezdolnou krásou sopečných jazier a bielych pláží. viac »

Karibský ostrov Cozumel: pre milovníkov potápania a nádherných pláží

Pozdĺž pobrežia Mexika sa
2014-01-04 10:00:00

Medzi potápačmi má povesť jednej z najlepších lokalít na svete, medzi neplodnými ženami zase miesta, ktoré im s ich problémami pomôže. Cozumel je najväčší mexický obývaný ostrov a miesto, kde dovolenku trávi stále viac ľudí. Prečo? Pre jeho pláže, podmienky pre potápanie, mayské pamiatky uprostred džungle, ale i možnosť výhodných nákupov všetkého - od suvenírov po oblečenie. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa