Karibik – exotická dovolenka

Dominikánska republika

Dominikánska republika
2013-12-31 10:00:00

Keď do Dominikánskej republiky prídete na jar, narazíte na tradičný festival stavania hradov z piesku. V rozsiahlych hotelových komplexoch tiež nebude problém požičať si golfovú palicu a prebehnúť sa po neskutočne zelenom trávniku. V novembri zasa Dominikánska republika žije jazzom. Koná sa tu pravidelne veľký jazzový festival. viac »

Half Moon Cay - raj na Zemi

Half Moon Cay, Bahamy
2013-12-21 10:00:00

BAHAMY - Piesok sypký ako púder, nekonečné azúrové more a luxusná výletná loď dokonale zapadajúca do scenérie priamo pred vami. Taký je deň na pláži Half Moon Cay, deň, ktorý si zapamätáte ako najlepší zo všetkých dovolenkových. viac »

Guadeloupe - motýlí ostrov, ktorý dal svetu ananás

Palmy, slnko, tyrkysová voda
2013-10-01 10:00:00

V tyrkysových vodách Karibiku sú okrem populárnej Kuby alebo Portorika i ďalšie ostrovy, kde sa dovolenka stane nezabudnuteľným zážitkom v raji. Karibské ostrovy - to sú pláže s jemným pieskom a hory zarastené hustým pralesom, kde občas vykukuje i činná sopka. Presne také je i Guadeloupe. viac »

Američania ich milujú, Európa ich nepozná - zabudnuté Britské Panenské ostrovy

Človek si tu nutne
2013-07-10 16:00:00

Karibik je krásny, ale plný turistov. Na najznámejších plážach Jamajky, Kuby alebo Dominikánskej republiky býva plno a človek musí pokojné miesto hľadať. Pre Britské panenské ostrovy však táto charakteristika neplatí. Američania sem síce cestujú vo veľkom, ale Európa ich takmer ignoruje - na krásnych plážach tak zostáva veľa miesta. viac »

Vidiek Karibiku - pokojný ostrovček San Andres

San Andrés
2013-05-10 13:00:00

Drinky, nočná zábava a dokonalé pláže. To isté ako kdekoľvek v Karibiku, avšak v menšom, si vychutnáte na tomto ostrove s rozlohou len 26 kilometrov štvorcových. Spolu s niekoľkými ďalšími malými ostrovmi, ktoré sú jeho súčasťou, patrí San Andres k dosiaľ turisticky nepreplneným kútom Karibiku. viac »

Curacao nie je len modrý likér, ale i oáza Karibiku

Curacao
2013-01-28 16:30:00

Kto často chodí do barov, vie o čo ide. Má modrú farbu a keď sa zmieša s džúsom, je sýtozelený. To je drink Curacao. viac »

Jamajka je srdcom Karibiku

Na Jamajke je slnečno
2013-01-21 16:00:00

Keď do Karibiku, tak na Jamajku. Pri šnorchlovaní môžete obdivovať bohatstvo pod vodou, pri prechádzkach zase nad hladinou. Jamajská príroda je opojná ako jej rum alebo konope, ktoré sa tu pestuje. Rovnako ako prostredie je zaujímavá i história. viac »

Antigua a Barbuda: na každý deň v roku iná pláž!

Vydajte sa do Karibiku
2013-01-13 14:00:00

Staré kamenné veterné mlyny v morskom vánku príjemne vŕzgajú, vlny omývajú ružový piesok koralových pláží, ktorých je tu 365 - na každý deň v roku jedna. A pod hladinou priezračného mora ticho odpočíva asi 150 vrakov starých lodí, ktorých posádky stratili z tej krásy hlavu. Antigua a Barbuda sú členité karibské ostrovčeky omamné ako rum, ktorý sa tu odpradávna vyrába. viac »

Kuba nepoznaná: navštívte krčmičku, v ktorej popíjal Hemingway

Staré americké autá a
2013-01-08 16:00:00

Žltý štít s modrým nápisom La Bodeguita del Medio nie je ničím výnimočný a keby človek nevedel, že je to TÁ reštaurácia, tak by ju ľahko minul. Tí informovaní sa však zastavia a po chvíľke okolkovania vstúpia do vnútra. Do podniku, kde vraj vzniklo mojito a kam chodil Ernest Hemingway popíjať a možno i čerpať inšpiráciu. Vitajte v Havane, srdci Kuby, ktoré tlčie v rytme salsy. viac »

Podmorské múzeum v Karibiku, najväčšie svojho druhu na svete

podmorské múzeum v Karibiku
2012-12-24 14:00:00

V súčasnosti sa oblasť Quintana Roo v mexickom Cancúne stala domovom zvláštneho podmorského neživého sveta. Jeho súčasťou sú impresívne sochy ponorené do múzea v hlbinách Karibiku. Kto a prečo sa rozhodol vytvoriť toto dielo? viac »


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa