Ďalšie destinácie – exotická dovolenka

Ostrov rebelov Huahine je výzva pre nezávislých cestovateľov

Na Huahine sú len
2013-08-13 14:00:00

Ostrov Huahine patrí spolu s ďalšími 117 ostrovmi a ostrovčekmi pod správu Francúzskej Polynézie. Na rozdiel od svojich slávnejších a známejších susedov Bora Bora alebo Tahiti sa ubránil prebujnenej expanzii cestovného ruchu. Na celom ostrove sú len dva hotely a niekoľko penziónov. „Huahine je ideálne miesto, ak chcete utiecť pred celým svetom,“ lákajú k jeho návšteve hotelieri. viac »

Exotický raj Bora Bora - šarm ostrova vás okúzli

Bora Bora, Francúzska Polynézia
2013-06-27 10:00:00

FRANCÚZSKA POLYNÉZIA - Ostrov Bora Bora je možno jeden z najslávnejších ostrovov na svete. Povesti, záhady a romantika spojené so slovami „Bora Bora“ prinášajú takmer mystickú atmosféru na ostrove. Lákadlom ostrova je jeho neuveriteľná krása. Čierne skaly, dominanta ostrova, ktorá tvorí impozantnú kulisu medzi čírou modrou vodou, ktorá oslní vaše oči, a prítomnými priezračnými lagúnami. Bora Bora je relaxačné miesto, na ktoré nezabudnete. Ide o poloatol, ktorý patrí medzi ostrovy Francúzskej Polynézie. Bora Bora sa nachádza zhruba 289 km severozápadne od Tahiti. viac »

Seychelský Praslin si kedysi plietli s rajskou záhradou, dnes je cieľom dovoleniek

Podobne ako na iných
2013-06-19 16:00:00

Seychelský ostrov Praslin je jediným miestom na svete, kde rastú najväčšie kokosové orechy coco de mer. Susedný La Digue zase pravidelne boduje v anketách o najromantickejšie miesto planéty. Možno i preto, že na ňom nie je žiadne pouličné osvetlenie. Mladým párom to však rozhodne nevadí. Ak ste si dodnes mysleli, že Seychely sú len pláže, hotely a bary, presvedčíme vás o opaku. viac »

To najlepšie z Nového Zélandu

Pláže, ktorých krásu vám
2013-05-05 10:00:00

Jedna krajina - tisíc tvárí. Na Novom Zélande si budete pripadať ako v miniatúre zemegule - ráno sa môžete opaľovať na romantických plážach, popoludní pátrať v dažďovom pralese a večer lyžovať na ľadovci. Pokiaľ budete mať dosť síl, celú noc môžete ležať v horúcej rieke alebo pozorovať tučniaky. Nový Zéland je ako výhodné balenie - len namiesto „2 v 1“ je to „všetko v 1“. viac »

Famózne Melbourne: top atrakcie, ktoré treba vidieť

Melbourne, Austrália
2013-04-27 10:00:00

AUSTRÁLIA - Melbourne je hlavné mesto štátu Victoria, zvané aj „mesto záhrad“ pre množstvo zelene a parkov. Vysoká životná úroveň sa odzrkadlila na množstve unikátnych miest, ktoré si v Melbourne a v jeho blízkosti netreba nechať ujsť. Prinášame vám zopár tipov, ako stráviť dovolenku v Melbourne a zažiť neobyčajné chvíle. viac »

Stredoveké hrady, kúpele a príjemné ceny - vyrazte tento rok do Pobaltia!

Stredoveké hrady a pevnosti,
2013-03-17 14:00:00

Architektonické skvosty porovnateľné trebárs s Rímom nájdete v troch krajinách, ktorých hlavné mestá sa všetkým pletú. Lotyšsko, Litva a Estónsko, zvlnená krajina v zabudnutom zálive Baltského mora, krajina plná križiackych hradov, národných parkov a chudobných dediniek. Nechajte sa uniesť pohnutou históriou, vlnami Baltu a piesočnými dunami! viac »

Národný park Kakadu v Austrálii nadchýna tisíce návštevníkov

Národný park Kakadu, Austrália
2013-02-21 14:00:00

AUSTRÁLIA - Kakadu, národný park Austrálie, ponúka svojim návštevníkom pocit, že sa nachádzajú v prírodnom nebi. Nielen preto sa toto chránené územie stalo súčasťou Svetového dedičstva UNESCO, má takisto svoju kultúrnu hodnotu. Jeho rozloha je približne taká veľká ako je rozloha Izraela alebo polovica Švajčiarska, preto, ak sa ho rozhodnete navštíviť, nudiť sa nebudete. viac »

Do Austrálie za svetovým umením - na Adelaide Festival

Adelaide Festival, Austrália
2013-02-18 10:25:00

AUSTRÁLIA - Jedna z najväčších osláv umenia na svete - aj tak by sa dal nazvať festival v austrálskom Adelaide. Nezáleží na tom, či ste fanúšikom klasiky alebo moderných vyjadrení, festival ponúka pre každého niečo. Tento rok sa začína 1. marca a bude trvať 17 dní. viac »

Od Hobitova po Mordor na Novom Zélande

Filmová kulisa - Hobitov,
2013-01-29 14:00:00

NOVÝ ZÉLAND - Prvý zo série filmov podľa predlohy Hobit z pera JRR Tolkiena ešte letí kinami po celom svete a nedočkaví fanúšikovia už využívajú každú šancu, ako sa čo najviac priblížiť jeho mýtickým postavám. Môžete sa rovno stať jednou z nich, stačí odletieť na Nový Zéland, kde sa nádherné filmové kulisy stávajú realitou. viac »

Východ Austrálie: od kozmicky gotickej Opery po najdlhší koral na svete

Ikonou Austrálie je svetoznáma
2013-01-25 16:00:00

Majú tu diery - ozónové, ale tiež mierumilovné žraloky a, naopak, všetko ničiace králiky. A samozrejme kengury. Áno, reč je o Austrálii, najmenšom svetovom kontinente, ktorý svojou pestrosťou všetkých velikánov bez problémov položí na lopatky. Dnes sa pozrieme na východné pobrežie Austrálie na plachetnicovú Operu alebo najdlhší koral na svete, okolo ktorého sa môžete s trochou odvahy prejsť na netradičnom podmorskom taxíku. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa