Ďalšie destinácie – exotická dovolenka

Tichomorské Palau tvorí viac ako päťsto ostrovov: Milovníci vody tam nájdu svoj raj

2023-10-28 00:00:00 |

Vo svete nájdete viacero krajín, ktoré sa rozprestierajú hneď na niekoľkých ostrovoch. Napríklad Palau v Tichom oceáne tvorí až viac ako päťsto ostrovčekov. Niektoré z nich sú neobývané a ľudia na ne prichádzajú stráviť deň v pokojnej divočine bez iných turistov. Okrem toho je tiež rajom pre milovníkov potápania a vodných športov.

Viac článkov

Potápajte sa pri druhom najväčšom koralovom útese na svete

Priezračná voda a miniatúrne
2013-01-20 14:00:00

Východne od Austrálie a severne od Nového Zélandu leží súostrovie Nová Kaledónia. I keď priemerný Európan si pod týmto menom pravdepodobne nevybaví nič presnejšie než matný obrázok mapy Austrálie a Oceánie, má súostrovie hneď niekoľko svetových prvenstiev. viac »

Ako sa vianocovalo v Sydney

Vianoce v Sydney, Austrália
2013-01-03 14:00:00

AUSTRÁLIA - Vianočné sviatky sú už pomaly za nami, no ponúkame vám príležitosť zaspomínať si na romantiku a pohodové dni. Návrat do hektického sveta môžete zjemniť inšpiráciou na Vianoce 2013. Predstava vianočných sviatkov na Slovensku sa len ťažko zaobíde bez kapustnice, kapra, snehu či sánkovania. Vianoce by sme mali tráviť v kruhu rodiny a blízkych, a to platí zrejme na celom svete. No nie všade si zasadnú k teplému kozubu. V Austrálii je v čase Vianoc leto v plnom prúde, a tak sa vianočná večera môže konať na terase a oslava na pláži. viac »

Top mestá Austrálie

Slnečný Perth
2012-12-25 14:00:00

AUSTRÁLIA - Austrálske veľkomestá dýchajú neopakovateľnou atmosférou, ktorú sa na cestách jednoznačne oplatí zažiť. Každé je iné a každé vám má čo ponúknuť. Čo vidieť a zažiť napríklad v Melbourne, Brisbane či Adelaide? viac »

Silvester pod africkým slnkom či na pláži v Thajsku. Koľko vás to bude stáť?

Cayo Coco, Kuba
2012-12-22 14:00:00

Slováci menia silvestrovské estrády v televízii za exotiku. Počet tých, ktorí každý rok vyrážajú osláviť prelom roka do zahraničia, stále rastie. A čo letí najviac? Najpopulárnejšou exotickou silvestrovskou lokalitou je už niekoľko rokov Kuba, na päty jej ale šliape Thajsko, kam už nie sú potrebné víza. Slovákov však možno počas silvestrovskej noci stretnúť i v Berlíne, na Times Square alebo na plážach zatiaľ nedoceneného Zanzibaru. viac »

Vianoce na Vianočných ostrovoch

Vianočný ostrov, Kiribati
2012-12-18 16:00:00

VIANOČNÉ OSTROVY - Ak sa vám už presýtilo oslavovať najkrajšie sviatky roka v slovenskom prostredí, mali by ste vyskúšať niečo nové. Nuž a kde inde stráviť vianočný čas ako práve na Vianočných ostrovoch? Lenže je tu jeden menší problém - na svete totiž existujú dva ostrovy s týmto menom. Viete čo? Poďme sa teda pozrieť na oba. viac »

Kde inde stráviť dovolenku než v prázdninovej krajine?

Queensland Austrália
2012-12-18 12:00:00

Austrálsky Queensland má všetko, čo môžu turisti na vysnívanej dovolenke chcieť. Okrem relaxu na ľudoprázdnych piesočných plážach tu môžete preskúmať husté pralesy, potápať sa do koralového kráľovstva Veľkého bariérového útesu alebo pre dávku adrenalínu splaviť divokú rieku. Keď deň vystrieda noc, v pulzujúcich mestách prázdninovej krajiny začínajú večierky alebo romantické prechádzky po stemnených plážach. viac »

Tanec Polynézaniek zažijete na ostrove Tonga

Pohodu na pláži si
2012-11-25 14:00:00

Je to krajina, kde v nedeľu počujete len údery zvonov, pretože nekompromisný sabat drží všetkých v pokoji doma. Obyvatelia ostrova prví na svete vidia každé ráno východ slnka, pri pláži sa vlnia krásne miestne ženy a poskakujúce delfíny s veľrybami. Medzi stromami poletujú „okrídlené líšky“. To je tichooceánska Tonga, krajina, kde hodinky dávno vyšli z módy a kde sa snúbi polynézska kultúra so západnými módnymi trendmi. viac »

Za tajomstvom čiernych perál vyrazte na atoly Manihi a Rangiroa

V okolí Manihi a
2012-10-30 15:30:00

Perly sú samy o sebe vzácnosťou, ktorú už v dávnych dobách králi vyvažovali zlatom. A čo potom čierne perly! Jedinou lokalitou na svete, kde ich pestujú, sú niektoré z ostrovov súostrovia Tuamotu. Atoly Manihi a Rangiroa navyše ako pridanú hodnotu ponúkajú krásne pláže, priezračné more a ideálne podmienky pre potápanie. viac »

Na Cookových ostrovoch zažijete pravú romantiku

Nenápadné Cookove ostrovy v
2012-10-23 12:00:00

Nenápadné ostrovčeky a koralové útesy v tyrkysovej vode uprostred Pacifiku zatiaľ zostali ušetrené od väčšieho náporu turistov. Tí sa schádzajú hlavne na susednom Fidži alebo Tahiti. Cookove ostrovy z toho však len ťažia a ich krásu si tak obzerá primeraný počet turistov. Krásne biele pláže a husté pralesy, ktoré sa tiahnu do miernych kopcov, svojho času očarili i posádku slávnej lode Bounty. viac »

Transsibírska magistrála - 9000 km dobrodružstva

Transsibírska magistrála, Moskva -
2012-10-18 16:00:00

Cestovanie vlakom nemusí byť také strašné, ako ho často prezentujú tuzemské dráhy. Naopak - transsibírska magistrála so svojou dĺžkou deväťtisíc kilometrov a luxusnými vozňami ponúka absolútny prepych. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa