Divadlá a múzeá Európy

Jediné svojho druhu: Spoznajte fantastické múzeum Charlieho Chaplina

Jediné svojho druhu: Spoznajte
2016-11-27 12:00:00

Presne pred pol rokom otvorili vo švajčiarskom dome Charlieho Chaplina jedinečné múzeum. Odvtedy prúdia do Manoir de Ban na brehu Ženevského jazera davy jeho obdivovateľov. Spoznajte tvorbu a život jedného z najslávnejších hercov histórie v jeho domovskom prostredí aj vy. viac »

Ruská Ermitáž: V „Benátkach severu“ nájdete klenoty od Rubensa i Michelangela

Ermitáž v Petrohrade
2016-10-28 00:00:01

Letenky do Petrohradu sa ponúkajú za hriešne nízke ceny. Do „mesta na vode“ alebo tiež „Benátok severu“ a späť sa počas akcií dostanete už za menej ako sto eur. Bola by preto veľká škoda, ak by ste nevyužili tieto výnimočné príležitosti a nespoznali ďalšiu z očarujúcich lokalít. Spomedzi všetkých pamätihodností istotne u každého cestovateľa dominuje Ermitáž, ktorá sa stala domovom nielen pre mnoho vzácnych umeleckých klenotov, ale oku turistov ulahodí tiež vznešenými priestormi, v ktorých sa nachádza. viac »

400 rokov sídlo pápežov, oddnes múzeum: Pápež František sa vzdal svojej rezidencie

Letná rezidencia pápežov v
2016-10-21 08:00:01

Pápež František už viackrát dokázal svoju pokoru a skromnosť. Po svojom zvolení sa odmietol presťahovať z bytu v penzióne svätej Marty do Apoštolského paláca, kde predošlí pápeži obývali honosný apartmán s desiatimi miestnosťami, priestormi pre personál a rozľahlou terasou s výhľadom na Rím. Teraz sa v prospech verejnosti vzdal aj ďalšieho prepychu. viac »

Historická šanca: Na skok od nás zažijete niečo, čo sa už nezopakuje

Holandské mesto s´Hertogenbosch sa
2016-04-19 00:00:01

Názov ´S-Hertogenbosch vám zrejme nič nehovorí. Keď však povieme, že z tohto mesta pochádzal slávny maliar HIERONYMUS BOSCH a od jeho smrti v auguste ubehne 500 rokov, môžete očakávať naozaj veľké veci. Svojho najslávnejšieho rodáka si mesto pripomína na každom kroku – výstavou majstrových diel, svetelnými predstaveniami v uliciach či prechádzkami v jeho stopách. Hieronyma Boscha ste nikdy nemohli spoznať lepšie! viac »

Srdce Paríža – Louvre a jeho desaťtisíce pamiatok mapujúce históriu ľudstva

Louvre, Paríž, Francúzsko
2015-03-20 17:00:00

Jedným z najväčších skvostov Paríža je nepochybne Louvre. Svetovo známe múzeum sa môže pýšiť ročne miliónovou návštevnosťou nielen kvôli záhadnému úsmevu Mony Lisy. My vám prinášame pár zaujímavých pikošiek, ktoré ste o Louvri nevedeli. viac »

FC Barcelona alebo Picasso? Top múzeá v Barcelone, ktoré by bolo hriechom obísť!

Sagrada Familia, Barcelona
2015-03-16 08:00:00

Katalánska metropola Barcelona – to nie je len zásadné obchodné a priemyselné centrum Španielska či futbalový megastánok Nou Camp na čele s top kanoniermi planéty – Lionelom Messim, Neymarom alebo Luisom Suárezom. Viac ako 1 a pol miliónové mesto sa turistom núka útulnými kaviarňami, skvelými reštauráciami, ale aj fascinujúcimi múzeami, ktoré by ste počas návštevy nemali minúť! viac »

Presvedčte sa na vlastné oči. Najprestížnejšie európske múzeá ukrývajú skvosty velikánov

Louvre, Paríž
2015-03-04 08:00:00

Dôvodov, prečo sa nechať strhnúť entuziazmom z cestovania môže byť niekoľko. A jedným z nich môže byť aj túžba dostať sa čo najbližšie k umeniu, ktorého cena je často nevyčísliteľná. Maľby všetkých velikánov, dokonalé sochy stvárňujúce každý detail danej scény a tvorba, o ktorej sa nikdy neprestane diskutovať. Hovoriť dookola o nejakom známom diele, pozerať si ho v časopisoch a knižných publikáciách a vedieť o jeho vzniku všetky podrobnosti je stále nič oproti tomu, keď sa môžete pred neho postaviť a naživo sa presvedčiť o tom, čo vám chcel autom prostredníctvom neho odkázať. viac »

Lode, loďky, lodičky – Národné múzeum Kráľovského námorníctva Portsmouth

HMS Victory, Národné múzeum
2014-10-23 09:00:00

Národné múzeum Kráľovského námorníctva v Portsmouthe je jedno z hlavných námorných múzeí v krajine. Prezrite si, vypočujte a doslova pričuchnite k histórii kráľovského námorníctva cez zbierky artefaktov. Pomocou skvelej expozície sa dostanete späť do histórie, napríklad aj k bitke pri Trafalgare. Tiež si tu môžete otestovať svoje zručnosti, vyskúšať aké by to bolo byť kapitánom na bojovej lodi, či skúsiť pristáť vrtuľníkom na lietadlovej lodi pomocou simulátora. viac »

221B Baker Street – Domov legendárneho Sherlocka

Múzeum Sherlocka Holmesa, Londýn
2014-10-21 09:00:00

Legenda, ktorá okolo seba v pravidelných obdobiach vytvára veľkú mániu. Príbehy o neoblomnom detektívovi s obrovským intelektom a brilantnou dedukciou v súčasnosti spopularizovali dva nezávislé seriály. Jeden z nich sa odohráva v Anglicku a prenáša knižné predlohy Arthura Conana Doyla do aktuálnej podoby. Ten druhý sa odohráva v Amerike, kde sa v úlohe asistenta Watsona objaví nečakane po prvýkrát žena. Oba seriály oživili kult Sherlocka Holmesa, vďaka ktorému sa nielen opätovne zvýšila predajnosť kníh, ale zároveň tí praví nadšenci zatúžili zavítať na miesta, ktoré sa spájajú s touto imaginárnym detektívom. viac »

VIDEO Magické a desivé zároveň: Múzeum čarodejníctva v Cornwalle

Múzeum čarodejníctva, Cornwall, Veľká
2014-02-15 14:00:00

VEĽKÁ BRITÁNIA - Nemusíte byť ani nejakým veľkým fanúšikom čarodejníckeho sveta, aby vás to zlákalo na návštevu svojského múzea v mestečku Boscastle v anglickom Cornwalle. Ide totiž o najväčšiu zbierku akýchkoľvek predmetov spájajúcich sa s mágiou. Pootvoria sa vám tak dvere do záhadného sveta, ktorý šteklil predstavivosť už aj mnohým generáciám pred nami. Tak poďte teda na to, nasadnite na metly a nasmerujte si to priamo do Veľkej Británie. viac »


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa