Rozhovory

Slováci brázdia svet na bicykloch a so psami: V živote sme neboli šťastnejší (ROZHOVOR)

Dvaja Slováci, dva psy
2018-02-18 00:00:01

Ľuba a Tomáš pracujú ako lekári, bezpečie domova a práce sa však nedávno rozhodli vymeniť za dobrodružnú cestu Amerikou. Absolvujú ju výhradne na bicykloch a navyše v spoločnosti dvoch psíkov. Veria, že ich cesta osloví aj ďalších ľudí, ktorí nebudú brať svoje domáce zvieratká ako príťaž, ale ako výhru. viac »

Šanca na lepší život: Slovenka vedie školu v Keni (ROZHOVOR)

Šanca na lepší život:
2018-02-04 00:00:00

Pochádza zo Slovenska, no už deväť rokov žije v Keni. Najprv začala pracovať v zdravotníckej oblasti, vždy sa však chcela venovať sociálnej. Napriek prekážkam sa podieľala na založení školy, ktorá sa stala útočiskom pre závislé deti z ulice, a tak im dala šancu na lepší život. V rozhovore prezradila Daria Kimuli viac. viac »

Fotograf navštívil každý kostol na Slovensku: Chcel som spoznať krajinu, v ktorej žijem (ROZHOVOR)

Fotograf navštívil každý kostol
2018-01-06 00:00:01

Za osem rokov prešiel celé Slovensko a odfotografoval 4 124 kostolov, teraz sa chystá na podobný počin s pamätníkmi prvej svetovej vojny na našom území. To, čo kedysi vzniklo ako ľahkovážny sľub otcovi, prerástlo do monumentálneho diela. Jeho autor Zdenko Dzurjanin v rozhovore prezradil viac. viac »

Sympatická pilotka Ivana: Lietadlo pristane i bez motorov (ROZHOVOR)

Sympatická pilotka Ivana: Lietadlo
2017-11-21 00:00:01

Letectvo je jednou z profesií, kde sa doteraz dokázalo presadiť len minimum žien. Tie dominujú skôr na pozíciách letušiek či pozemného personálu, no pilotiek stále nie je dosť. Ivana Krzánová je jednou z tých, ktorým sa to darí. Je na najlepšej ceste splniť si svoj sen a riadiť lietadlo v renomovanej leteckej spoločnosti na pravidelných linkách. V rozhovore pre TASR prezradila, čo je potrebné k tomu, aby sa človek stal pilotom, ako poznať Slovensko z výšky, aj to, čo je najväčším rizikom pri lietaní. viac »

Cestovateľ Pavel Hirax Baričák o Nepále: Nežijú tam bytosti zmorené únavou a chemickým jedlom (ROZHOVOR)

Cestovateľ Pavel Hirax Baričák
2017-10-29 00:00:01

Pavel „Hirax“ Baričák je slovenskej verejnosti známy ako hudobník, spisovateľ, fotograf a cestovateľ. O svojich potulkách po svete vydal niekoľko kníh, tou najnovšou je cestopis o jeho nepálskej ceste okolo Annapúrn. V rozhovore nám prezradil viac. viac »

Horolezec Peter Hámor: Každý z výstupov si zapamätám navždy (ROZHOVOR)

Horolezec Peter Hámor: Každý
2017-09-03 00:00:00

Dosiahol vrchol všetkých osemtisícoviek a je jediným Slovákom, ktorý vystúpil na najvyššie vrcholy všetkých kontinentov. V rozhovore horolezec Peter Hámor porozprával o svojich zážitkoch z hôr, spomienkach, ale aj o tom, dokedy sa plánuje horolezectvu aktívne venovať. viac »

Najskúsenejšia slovenská letuška: Musíme mať vysokú fyzickú aj psychickú odolnosť

Palubná sprievodkyňa Anna Gorodovová
2017-08-06 00:00:01

Chcela byť právnička, no nakoniec ako letuška vládneho špeciálu prelietala približne 20 miliónov kilometrov. Anna Gorodovová lietala 44 rokov a stretla väčšinu významných československých a slovenských politikov. Čoskoro odchádza do dôchodku spolu s lietadlom, na ktoré nedá dopustiť, JAK-om 40. Palubná sprievodkyňa Anna Gorodovová hovorila o svojej práci, zážitkoch a spomienkach v rozhovore pre TASR. viac »

ROZHOVOR s Petrom Petrasom, chatárom najstaršej chaty vo Vysokých Tatrách

ROZHOVOR s Petrom Petrasom,
2015-04-21 11:15:00

Peter Petras je chatárom na najstaršej chate vo Vysokých Tatrách a v horách pôsobí už polstoročie. Práve v auguste tohto roku to bude 50 rokov, čo sa stal horským nosičom a láska k prírode a k Vysokým Tatrám mu ostala dodnes. Málokto o ňom vie, že okrem chatára a nosiča je i profesionálnym pedagógom, tomuto remeslu sa však už dávno nevenuje. Narodil sa 16. augusta 1946 a Rainerovu chatu v Starolesnianskej poľane prevzal pod svoje krídla v roku 1997. Zrekonštruoval jej interiér a v prevádzke ju má od roku 1998. O rok neskôr, na sviatok Troch kráľov, tu prvýkrát postavil aj ľadový betlehem, ktorý odvtedy každú zimu dopĺňa atmosféru tejto najmenšej tatranskej chaty. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 Nasledujúci >>
Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa