DROMEDÁR

Tak veľmi bolestivé: World Press Award ocenila najlepšie spravodajské FOTOgrafie roka

Tak veľmi bolestivé: World
2024-04-20 10:01:00

Prestížna fotografická súťaž World Press Photo pozná víťazov. Do aktuálneho ročníka sa prihlásilo 3851 fotografov zo 130 krajín, ktorí porote zaslali na posúdenie 61.062 snímok. Tieto sú podľa odborníkov najlepšie. viac »

Na Dunaji otvorili letnú plavebnú sezónu: Loďou sa dostanete na Devín aj do Rakúska

Na Dunaji otvorili letnú
2024-04-20 10:00:00

Lodná osobná doprava na Dunaji znovu ožíva, 18. apríla sa v Bratislave otvorila plavebná sezóna 2024, a to počas tradičnej a turisticky mimoriadne obľúbenej riečnej trasy Bratislava – Devín a späť. Prichádzajúca sezóna sľubuje opäť množstvo zážitkov na vlnách neodmysliteľnej tepny hlavného mesta. viac »

Päť najkrajších pláži v Španielsku: Takto vyzerá skutočne parádna dovolenka!

Päť najkrajších pláži v
2024-04-19 22:00:00

Pri výbere vhodnej destinácie býva pre turistov jedným z hlavných kritérií pláž. Opaľovanie, oddych na brehu a kúpanie v mori sú to, na čo sa mnohí tešia najviac, a preto si ešte pred výberom hotela treba overiť blízke alternatívy. V Španielsku to však môže byť trochu problém - táto krajina je totiž známa nádherným pobrežím a skvelé možnosti prinášajú aj jeho ostrovy. Vybrať si tú správnu pláž pre budúcu dovolenku nebude jednoduché! viac »

Šialenci v národnom parku: Dvaja muži zničili praveké skalné útvary (VIDEO)

Šialenci v národnom parku:
2024-04-19 21:00:00

Lake Mead je obrovská národná rekreačná oblasť v USA s dvomi jazerami a množstvom kaňonov a hôr. Nachádza sa neďaleko Las Vegas a je obľúbeným miestom pre turistov, ktorí si môžu vychutnať výhľad na priehradu Hoover Dam alebo sa vydať na túru okolo Mohavskej púšte. Nie všetci však zostanú len pri tom... viac »

Zajtra sprístupnia zrekonštruovaný kaštieľ v Čunove, otvára bránu do prírody

Zajtra sprístupnia zrekonštruovaný kaštieľ
2024-04-19 20:00:00

Zrekonštruovaný kaštieľ v bratislavskom Čunove, ktorý bude slúžiť ako ekocentrum, otvoria v sobotu 20. apríla. Komplexnou rekonštrukciou prešla budova kaštieľa, ako aj priľahlá záhrada. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman. viac »

Najväčšie obavy sa naplnili: V Kodani sa zrútila fasáda renesančnej burzy

Najväčšie obavy sa naplnili:
2024-04-19 08:00:00

Hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorú v utorok zachvátil požiar, sa včera popoludní zrútila, uviedol hovorca dánskych hasičov. Aj napriek spevneniu a pokusu o stabilizáciu obhorených nosných stien, sa ich polovica prepadla a spolu s nimi sa zrútilo aj lešenie, ktorým bola budova prechádzajúca rekonštrukciou obklopená. Požiar ťažko zničil renesančnú budovu zo 17. storočia. viac »

Spišský hrad chystá zaujímavé novinky: Návštevníci sa prvýkrát dostanú aj do skrytých častí

Spišský hrad chystá zaujímavé
2024-04-18 20:00:00

Na Spišskom hrade pripravili na novú turistickú sezónu viacero noviniek. Riaditeľka Slovenského národného múzea - Spišského múzea v Levoči Dáša Pavúková Uharčeková pre TASR uviedla, že vzhľadom na stále pretrvávajúce čiastočné uzatvorenie horného hradu, sa snažili návštevníkom sprístupniť aj doposiaľ "skryté" časti. viac »

Letisko v Dubaji obnovuje prevádzku, aj dnes sa ale očakáva oneskorenie letov

Letisko v Dubaji obnovuje
2024-04-18 14:30:00

Medzinárodné letisko v Dubaji dnes postupne obnovuje prevádzku po rozsiahlom obmedzení letov spôsobenom utorkovými rekordnými prívalovými dažďami. Aj dnes sa ale na tomto najrušnejšom letisku sveta očakávajú oneskorenie, napísal miestny denník The National. V Dubaji, najľudnatejšom meste Spojených arabských emirátov (SAE), tiež stále zostávajú uzavreté niektoré cesty. viac »

Púštne mesto plné farieb: Fatéhpur Síkri patrí k najvzácnejším klenotom Indie

Púštne mesto plné farieb:
2024-04-18 13:00:00

O rozvoj mesta Fatéhpur Síkri sa postaral Akbar Veľký, vládca Mughalskej (Mogulskej) ríše, ktorý nechal postaviť prvé budovy z červeného pieskovca. Hoci nejde o natoľko pevný materiál, stavby sa podarilo uchovať až dodnes a počas ich návštevy sa budete cítiť ako na romantickej prechádzke dejinami Indie. Aj preto je mesto od roku 1986 zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO. viac »

Kult osobnosti: V metropole Čečenska pomenujú celú štvrť po Putinovi

Kult osobnosti: V metropole
2024-04-18 12:00:00

V čečenskej metropole Groznom bude štvrť pomenovaná po ruskom prezidentovi Vladimírovi Putinovi, ohlásila podľa ruských médií radnica. Nepôjde o novú štvrť, ale vznikne oddelením a premenovaním časti súčasnej štvrte, teraz pomenovanej po Šejchovi Mansúrovi, vojenskom a náboženskom vodcovi, ktorý v druhej polovici 18. storočia viedol severokaukazský odboj proti cárskemu Rusku. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa