Turistické a cestovateľské informácie

V Paríži sa v noci zrútila časť obľúbenej atrakcie, ročne ju navštevuje 600-tisíc turistov

2024-04-25 09:00:00 |

V noci na dnešok sa v Paríži zrútili krídla veterného mlyna, symbolu známeho kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentúra AFP s odkazom na vyhlásenie hasičov. Podľa nich si incident nevyžiadal žiadne zranenie. Príčiny nehody, ktorá postihla jeden z najznámejších objektov vo francúzskej metropole, sú teraz predmetom vyšetrovania.

Viac článkov

Vo Viedni vydražili dlho nezvestný obraz Gustava Klimta: Nový majiteľ zaň ponúkol rekordnú sumu

Vo Viedni vydražili dlho
2024-04-24 20:30:00

Podobizeň slečny Lieserovej od Gustava Klimta, ktorý bol dlhý čas považovaný za stratený, sa dnes vo Viedni vydražil za 30 miliónov eur. Informuje o tom agentúra APA, podľa ktorej sa odhadná cena pohybovala medzi 30 a 50 miliónmi eur. Aj tak aukcia jasne prekonala doterajší rakúsky rekord. viac »

Slávnej pevnosti hrozí skaza, Boyard ničia nápory vĺn

Slávnej pevnosti hrozí skaza,
2024-04-24 20:00:00

Pevnosť Boyard, ktorá sa stala dejiskom rovnomennej francúzskej televíznej súťaže, ohrozujú rozmary počasia. Kvôli nedostatočnej ochrane pred nápormi vĺn je táto pamiatka z 19. storočia, ktorá sa nachádza v Atlantickom oceáne medzi ostrovmi Oléron a Aix, "odsúdená na skazu", uviedol v tlačovej správe západofrancúzsky departement Charente-Maritime, ktorý vyhlásil verejnú konzultáciu. viac »

Havaj príde o jednu z najobľúbenejších atrakcií: Schody do neba pochovali nedisciplinovaní turisti

Nebezpečné schody Haiku priťahujú
2024-04-23 12:00:00

Koncom apríla sa začne likvidácia jednej z turistických atrakcií na Havajských ostrovoch. Schody Haiku (prezývané aj Schody do neba) na ostrove Oahu doplatili na nedisciplinovanosť návštevníkov. Mestská rada Honolulu preto rozhodla o ich demontáži. TASR informuje podľa webu CNN. viac »

V Španielsku to vrie, proti turistom protestovalo vyše 50-tisíc ľudí

V Španielsku to vrie,
2024-04-21 23:00:00

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri "antituristické" hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky. V sobotu proti proti masovej turistike demonštrovalo na Kanárskych ostrovoch viac ako 50 000 ľudí. viac »

Šialenci v národnom parku: Dvaja muži zničili praveké skalné útvary (VIDEO)

Šialenci v národnom parku:
2024-04-19 21:00:00

Lake Mead je obrovská národná rekreačná oblasť v USA s dvomi jazerami a množstvom kaňonov a hôr. Nachádza sa neďaleko Las Vegas a je obľúbeným miestom pre turistov, ktorí si môžu vychutnať výhľad na priehradu Hoover Dam alebo sa vydať na túru okolo Mohavskej púšte. Nie všetci však zostanú len pri tom... viac »

Nemecké dráhy zakážu užívanie marihuany na staniciach

Nemecké dráhy zakážu užívanie
2024-04-19 11:00:00

Nemecké dráhy čoskoro zakážu užívanie marihuany na staniciach. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA. V Nemecku je pritom od 1. apríla konzumácia konope na rekreačné účely čiastočne legalizovaná. Obmedzenia sa týkajú napríklad ihrísk a škôl – a čoskoro k nim pribudnú aj vlakové stanice. viac »

Najväčšie obavy sa naplnili: V Kodani sa zrútila fasáda renesančnej burzy

Najväčšie obavy sa naplnili:
2024-04-19 08:00:00

Hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorú v utorok zachvátil požiar, sa včera popoludní zrútila, uviedol hovorca dánskych hasičov. Aj napriek spevneniu a pokusu o stabilizáciu obhorených nosných stien, sa ich polovica prepadla a spolu s nimi sa zrútilo aj lešenie, ktorým bola budova prechádzajúca rekonštrukciou obklopená. Požiar ťažko zničil renesančnú budovu zo 17. storočia. viac »

Spišský hrad chystá zaujímavé novinky: Návštevníci sa prvýkrát dostanú aj do skrytých častí

Spišský hrad chystá zaujímavé
2024-04-18 20:00:00

Na Spišskom hrade pripravili na novú turistickú sezónu viacero noviniek. Riaditeľka Slovenského národného múzea - Spišského múzea v Levoči Dáša Pavúková Uharčeková pre TASR uviedla, že vzhľadom na stále pretrvávajúce čiastočné uzatvorenie horného hradu, sa snažili návštevníkom sprístupniť aj doposiaľ "skryté" časti. viac »

Letisko v Dubaji obnovuje prevádzku, aj dnes sa ale očakáva oneskorenie letov

Letisko v Dubaji obnovuje
2024-04-18 14:30:00

Medzinárodné letisko v Dubaji dnes postupne obnovuje prevádzku po rozsiahlom obmedzení letov spôsobenom utorkovými rekordnými prívalovými dažďami. Aj dnes sa ale na tomto najrušnejšom letisku sveta očakávajú oneskorenie, napísal miestny denník The National. V Dubaji, najľudnatejšom meste Spojených arabských emirátov (SAE), tiež stále zostávajú uzavreté niektoré cesty. viac »

Kult osobnosti: V metropole Čečenska pomenujú celú štvrť po Putinovi

Kult osobnosti: V metropole
2024-04-18 12:00:00

V čečenskej metropole Groznom bude štvrť pomenovaná po ruskom prezidentovi Vladimírovi Putinovi, ohlásila podľa ruských médií radnica. Nepôjde o novú štvrť, ale vznikne oddelením a premenovaním časti súčasnej štvrte, teraz pomenovanej po Šejchovi Mansúrovi, vojenskom a náboženskom vodcovi, ktorý v druhej polovici 18. storočia viedol severokaukazský odboj proti cárskemu Rusku. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa