Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Anonym o uloženej bombe na železničnej stanici v Žiline sa nepotvrdil

Železničná stanica Žilina
Železničná stanica Žilina (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

ŽILINA - Policajní pyrotechnici v nedeľu (5. 5.) vo večerných hodinách preverovali anonymné oznámenie o uloženej bombe na železničnej stanici v Žiline. Vykonané prehliadky skončili s negatívnym výsledkom.Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Údajné uloženie bomby oznámil anonym telefonicky operátorke Železničnej spoločnosti Slovensko. "Policajti železničnú stanicu evakuovali a vykonali všetky potrebné opatrenia. Policajní pyrotechnici so psami špecialistami na vyhľadávanie výbušnín vykonali pyrotechnické prehliadky vo všetkých príslušných priestoroch železničnej stanice, vo vypravených, ako aj v odstavených vlakových súpravách s negatívnym výsledkom," priblížila policajný zásah Kremeňová.

archívne video

Železničná stanica v Žiline bola vyhlásená za národnú kultúrnu pamiatku (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Doplnila, že vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy. "Policajti vyhodnocujú všetky informácie smerom k osobe volajúceho a k motívu jeho konania," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: BombaŽelezničná stanicaPyrotechniciAnonymŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu