Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Pálffy zostáva pri chorej dcére!

Prvú reprezentačnú akciu v sezóne Pálffy pre rodinné problémy vynechá.
Prvú reprezentačnú akciu v sezóne Pálffy pre rodinné problémy vynechá. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Návrat Žigmunda Pálffyho (35) do slovenskej hokejovej reprezentácie sa odkladá. Útočník Skalice pred štartom na Nemeckom pohári (9. - 11. novembra) uprednostnil starostlivosť o desaťmesačnú dcérku Saskiu.

Tá je pre pretrvávajúce zdravotné problémy často hospitalizovaná. Tréner Július Šupler s generálnym manažérom Petrom Bondrom preto najproduktívnejšieho hráča Extraligy nenominoval. Tréner zároveň dodal, že ho skúšať nemusí.

Prečo nie je Pálffy nominovaný?
Je to uzavretá otázka. Žiga si nesmierne vážim, mám s ním veľmi dobrý vzťah. Bavil som sa o tom s asistentom Petrom Oremusom, ktorý ho má pod rukami v Skalici. Veľmi dobre vieme, aké má Žigo osobné problémy, nechceme ho preto teraz naháňať.

Takže to súvisí len s jeho súkromnými záležitosťami?
Áno. Hráč musí byť v psychickej pohode a vnútorne pripravený. Žigovi doprajeme čas, práve pre jeho súkromné starosti. Ale on je i tak výnimočný hokejista, ktorého nemusíme testovať či skúšať na Nemeckom pohári...

Nepotrebujete ho teda skúšať?
Nie. On je úžasný hráč s obrovským prehľadom, skúsenosťami a rozvahou. Vieme o jeho schopnostiach a zručnostiach, stále ich dokazuje, už niečo predsa preskákal.

Rátate s ním do tímu na ďalšie akcie?
Ja by som ho mal rád aj teraz v mužstve, to je jasné, lebo on zapadne do hocijakého kádra, je prispôsobivý. Žiaľ, momentálne sa musíme zaobísť bez neho.

A čo majstrovstvá sveta?
Opakujem, že by som bol veľmi rád, aby bol na každej akcii. V jeho prípade nehrá neúčasť na Nemeckom pohári žiadnu úlohu. On bude pasovať hocikedy a hocikam. A dúfam, že ak nebude hrať pred šampionátom, tak na ňom sa predstaví. Bol by som tomu veľmi rád!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu