Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vietnamská polícia zatkla 20 ľudí za nelegálne ovládnutie účtov na Facebooku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HANOJ - Vietnamská polícia zatkla 20 ľudí za krádež a nelegálnu kontrolu nad desiatkami tisíc účtov na Facebooku. Informovali o tom v stredu štátne médiá, podľa ktorých z toho mala zločinecká skupina zisk takmer 4 milióny eur. Informovala o tom agentúra AFP.

Zatknutých obvinili z výroby a šírenia malvéru s cieľom ovládnuť viac ako 25-tisíc obchodných účtov s vysokou hodnotou. Podľa doterajšieho vyšetrovania bol šéfom skupiny 31-ročný Dang Dinh Son, ktorý si kúpil zdroj malvéru za 1 200 dolárov a pomocou neho kradol na Facebooku informácie o používateľských účtoch.

archívne video

Emmu Drobnú a Filipa Šeba VYDIERA hacker: Ich intímne FOTO kolujú po internete! (Zdroj: Instagram E.D.)

Muž z vietnamskej provincie Nam Dinh s malvérom ovládol dve populárne fanúšikovské stránky na Facebooku pre úpravu fotografií – "Art Bay AI" a "Evoto Studio", uviedli štátne médiá. Následne skupiny lákali používateľov Facebooku, aby si stiahli a nainštalovali aplikáciu, ktorej malvér by prenikol do ich zariadení. Ukradnuté údaje boli prenesené na server kontrolovaný Sonom a potom distribuované do piatich skupín na sieti Telegram. Členom jeho tímu to umožnilo ovládnuť cudzie používateľské účty.

Účty na Facebooku s vysokou hodnotou gang predal, menej bonitné účty používal na zobrazovanie reklám. Podľa webu Statista bol v apríli Vietnam celosvetovo na 7. mieste z hľadiska celkového počtu používateľov Facebooku.

Viac o téme: Polícia VietnamFacebookOvládanie účtov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu