DOMA Dostupný golf

2008-06-17 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Čoraz viac ľudí na Slovensku objavuje čaro golfu. Priaznivcov kráľovskej hry, ako býva tento šport často označovaný, pribúda aj z radov "bežných" ľudí.



Generálny sekretár Slovenskej golfovej asociácie Vladimír Balogh si myslí, že za súčasný stav možno vďačiť ľahšej prístupnosti hry aj pre širší okruh záujemcov. "Členom golfového klubu sa môže stať každý občan, bez rozdielu veku a pohlavia. Golf je pre všetkých, je to štýl relaxu a života, je to výchova k slušnosti a rešpektu," upozorňuje.

     
Členské si stanovujú jednotlivé kluby, prípadne asociácie samostatne. Prihliada sa aj na vek, návštevnosť golfového ihriska a ďalšie faktory. V súčasnosti je na Slovensku 19 klubov a päť asociácií. "Máme takmer 4800 členov, pričom v zahraničných kluboch je asi 300 hráčov. Juniorov registrujeme okolo 700," spresnil Balogh.
     
Podľa jeho slov sa výstroj pre začiatočníkov spolu s oblečením dá kúpiť do 10 tisíc Sk. Výbava pozostáva z bagu, palíc a loptičiek. Okrem toho z rukavíc na jednu ruku a špeciálnych topánok s hrotmi, ktoré zabezpečujú stabilitu v teréne nielen pri chôdzi, ale hlavne pri hre. K bagu si možno prikúpiť vozík s elektrickým pohonom. Kto nechce investovať do výstroja, nemusí. V každom klube je možné si ho za poplatok požičať. 
     
Na Slovensku je v súčasnosti vo výstavbe niekoľko golfových ihrísk - v Šajdíkových Humenciach, v Skalici a Malackách. Dokončujú sa hracie komplexy v Báči, Rajci, Martine a v Lozorne. Ďalšie areály sa plánujú pri Liptovskom Mikuláši, Galante a na východnom Slovensku.
     
"Ihriská sú realizované v jednotlivých regiónoch tak, aby čo najlepšie zvýraznili a odhalili krásu slovenskej prírody, čo je príjemným prekvapením hlavne pre zahraničných návštevníkov a golfistov," upozorňuje Balogh.
     
Na rozdiel od obrovských logistických a priemyselných betónových komplexov zaberajúcich úrodnú pôdu je podľa Balogha zámerom golfistov sprístupniť prírodu a jej súčasti priamo človeku. "Dochádza k veľmi peknej symbióze golfových projektov nielen s kvetenstvom, ale i so živočíšnou ríšou, za striktného dodržiavania potrebných pravidiel," dodal.

 

Zdroj/autor: sga,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)

Súvisiace články



Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 8. jún. 2024. Meniny má Medard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa