Turistické a cestovateľské informácie

Lahôdka, ktorá zabíja: Po konzumácii korytnačieho mäsa na Zanzibare zomrelo deväť ľudí

Lahôdka, ktorá zabíja: Po
2024-03-12 09:00:00

Po konzumácii mäsa z morskej korytnačky na zanzibarskom ostrove Pemba zahynulo osem detí a matka jedného z nich, a ďalších 78 ľudí muselo byť prevezených do nemocnice. S odvolaním sa na sobotné oznámenie zanzibarských ostrovov o tom informuje denník The Guardian. viac »

V švajčiarskych Alpách našli piatich mŕtvych skialpinistov: TOTO ICH MOHLO ZACHRÁNIŤ

Zermatt, Švajčiarsko
2024-03-11 10:30:00

V švajčiarskych Alpách v kantóne Valais našli v nedeľu večer záchranári päť mŕtvych skialpinistov, ktorí boli nezvestní od soboty. Po šiestom zo skupiny stále pátrajú, uviedol dnes server verejnoprávnej rozhlasovej a televíznej stanice SRF. viac »

Ikonickú drevenú latrínu pri Chate pod Rysmi zničila víchrica, aktivisti postavia nové toalety

Výstup na Rysy
2024-03-07 12:00:00

Ikonickú drevenú latrínu pri Chate pod Rysmi vo Vysokých Tatrách, ktorú vlani zničila víchrica, nahradia nové ekologické toalety. O ich výstavbu sa postarajú aktivisti z turistického klubu Hikemates, ktorý nedávno v tejto súvislosti podpísal memorandum o spolupráci so Správou Tatranského národného parku (TANAP), Klubom slovenských turistov a Slovenským horolezeckým spolkom James. Informoval o tom predseda Hikemates Patrik Pajta s tým, že projekt sa začína spustením architektonickej súťaže. viac »

Najväčší v Európe: Pod prístavom v Janove postavia 3,5-kilometrový tunel

Janov
2024-03-04 11:30:00

V Janove sa začali práce na výstavbe 3,5 kilometra dlhého tunela pod tamojším prístavom. Ide o prvý tunel tohto druhu budovaný v Taliansku, najväčší v Európe a štvrtý najväčší na svete z hľadiska priemeru tunelových rúr, uviedol v pondelok Roberto Tomasi, predseda predstavenstva diaľničnej spoločnosti Autostrade per l'Italia (ASPI). Informovala o tom agentúra APA. viac »

Firmy vozili turistov na sopečný ostrov napriek známkam nepokoja, 25 ľudí zomrelo

Firmy vozili turistov na
2024-03-01 14:00:00

Novozélandský súd nariadil vyplatiť desať miliónov novozélandských dolárov (vyše päť miliónov eur) ako odškodné obetiam nešťastia na ostrove White Island, kde pri erupcii sopky v roku 2019 zahynulo 22 ľudí a ďalších 25 bolo zranených. Informoval o tom dnes spravodajský server BBC News. viac »

Colníci odhalili sieť pašerákov: Antické mince za 1,5 milióna mali úplne všade

Colníci odhalili sieť pašerákov:
2024-02-29 09:00:00

Colníci vo Francúzsku odhalili sieť pašerákov vzácnych antických mincí zo 7. až 6. storočia pred naším letopočtom. Skupina mince vyhľadávala v Turecku a skryto ich dovážala cez Rakúsko, Holandsko a Švajčiarsko do Francúzska, kde ich predávala, napísala agentúra AFP. viac »

Nové informácie k tragédii v Kirgizsku: Toto sa stalo Slovákovi a trom Čechom osudným

Nové informácie k tragédii
2024-02-28 09:00:00

Zosuv lavíny, pri ktorom v Kirgizsku pri hraniciach s Kazachstanom zahynuli traja českí občania a jeden Slovák, sa stal v nedeľu, vyplýva z vyjadrení, ktoré ČTK poskytol nemenovaný zástupca cestovnej kancelárie, ktorá lyžiarsky zájazd organizovala. Výpravy sa podľa neho zúčastnilo 12 českých a slovenských lyžiarov, nie 23, ako predtým uviedli niektoré zahraničné médiá. viac »

OBROVSKÁ TRAGÉDIA: Traja Česi a Slovák neprežili zosuv lavíny na hraniciach Kirgizska a Kazachstanu

OBROVSKÁ TRAGÉDIA: Traja Česi
2024-02-26 18:58:00

Na hraniciach Kirgizska a Kazachstanu zomreli traja českí občania a jeden Slovák po zosuve lavíny. Vyplýva to z informácií, ktoré ČTK poskytli ministerstvá zahraničných vecí Česka a Slovenska. Agentúry AFP a TASS s odvolaním sa na kirgizské úrady predtým informovali o štyroch českých obetiach. AFP neskôr bilanciu s odvolaním sa na Prahu a Bratislavu upravila a informuje o troch Čechoch a Slovákovi. viac »

Klasickú lyžovačku dobieha exotika: Slovákov počas jarných prázdnin zlákala najmä Ázia

Klasickú lyžovačku dobieha exotika:
2024-02-24 10:00:00

Nasledujúce týždne bude Slovensko žiť jarnými prázdninami. Okrem tradičnej lyžovačky však Slováci strávia prázdniny aj v „teplých krajinách,” vyplýva to z dát spoločnosti Kiwi.com, ktorá analyzovala, aké letenky boli bookované na termín od 16. februára do  8. marca. viac »

Príroda sa zbláznila: V Tatrách kvitnú kvety

Príroda sa zbláznila: V
2024-02-23 06:30:00

Príroda sa tento rok prebúdza veľmi zavčasu, a to aj v Tatranskom národnom parku (TANAP). Správa TANAP-u informovala, že vo vyšších polohách Tatier sa síce ešte nachádza sneh a pôda je premrznutá, v podhorí sa však objavilo zopár "poslov jari", ktorých zmiatlo teplé februárové počasie. Vykvitli tak o niekoľko mesiacov skôr, ako je bežné. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa