ZANZIBAR: Oddych na nebeských plážach aj africké safari, a to za lepšie ceny ako dovolenka na Maldivách!

2024-04-10 14:30:00 |   |    | 

Kedysi bol Zanzibar považovaný za destináciu pre dobrodruhov, dnes je táto očarujúca exotická krajina vhodná aj pre rodiny s deťmi. Poskytuje totiž ideálnu kombináciu poznávacej dovolenky, pobytu pri mori a zážitkov z afrického safari.



 

Zanzibar, „čierne pobrežie,“ alebo aj „ostrov korenia“ nie je jedným ostrovom, ako si mnohí myslia. Tvoria ho dva hlavné ostrovy Unguja a Pemba a nespočetný počet ďalších maličkých ostrovčekov. My vás prevedieme tými najznámejšími miestami týchto ostrovov, ktoré vás očaria nielen panenskou prírodou, ale aj prívetivosťou miestneho obyvateľstva. Aj keď sú domáci naozaj veľmi láskaví, dohodnúť sa s nimi niekedy trvá. Predsa len „Hakuna Matata“ (v preklade „žiadny problém“) nie je len prázdnou frázou, ale skutočným životným štýlom, preto sa Zanzibarčania nikam neponáhľajú. Avšak so všetkým potrebným vám radi pomôžu skúsení delegáti CK SATUR. Práve táto cestovná kancelária ponúka pobytové zájazdy, ktoré máte teraz so špeciálnymi promo zľavami až do výšky 40%. Na Zanzibar sa oplatí vycestovať počas celého roka. Let zo Slovenska trvá zhruba 10,5 hodín, letieť môžete z Bratislavy aj Košíc. 

Aké ďalšie výhody vám cestovanie s CK SATUR prináša?

  • Ultra First Moment zľavy vo výške 40% až do 30.6.2024

  • Garanciu konečnej ceny vrátane palivových a emisných príplatkov

  • Až 100 detí za konečnú cenu 1 €

  • Zálohu len 100 €

  • Extra zľavu 2% za 100%-nú úhradu

  • ZADARMO najflexibilnejší balík výhod na trhu „SATUR FLEXI EXOTIKA“

 

Nádherné pláže ako na Maldivách, no za polovičné ceny

Zanzibarské pláže sú ako maľované – tyrkysové more, v ktorom môžete šnorchlovať od rána do večera a kokosové palmy lemujúce pobrežie sa postarajú o pravú exotickú atmosféru. Vyberajte si však pláže smerom na sever, kde ich neovplyvňuje príliv a odliv, a teda ani veľké vlny. Jednou z takých je aj pláž Nungwi, ktorej biely piesok svieti snáď aj v noci. Pozdĺž pláže sa ťahajú typické zanzibarské domčeky s reštauráciami a barmi, kúsok ďalej sa nachádza aj rovnomenná dedinka. O niečo pokojnejšia je pláž v dedinke Jambiani. Krásna je aj pláž Kendwa, ktorá láka okrem mora aj nočným životom. Každý mesiac sa tu organizuje tzv. full-moon party pri príležitosti splnu mesiaca, ktorá je mimoriadne obľúbená už roky. Na všetkých spomínaných plážach je more pokojnejšie, preto sa nemusíte obávať silných prílivov či odlivov.

Náš TIP na ubytovanie:

Hotel The Mora Zanzibar – spoznávanie autentického Zanzibaru je síce podmanivé, no ak nie ste úplný dobrodruh, stavte na kvalitné ubytovanie. Z hotela sa môžete potom oddýchnutý a plný síl vydať naprieč novým dobrodružstvám. Exkluzívny hotel The Mora Zanzibar je vynikajúcim rezortom pre každého. Má skvelú polohu a je ideálnym miestom pre kúpanie, šnorchlovanie i potápanie. Pohodlné izby v jednoposchodových budovách či služby Deluxe all inclusive vyčarujú pre vás dovolenku snov.

 

Zážitkové safari - spomienky na celý život

Bol by to hriech, nenavštíviť národné parky, kde uvidíte najväčšie poklady Afriky. Vyraziť za nimi sa dá len na skok do Tanzánie, ktorá je len 1,5 hodinku letu zo Zanzibaru. Práve tu pocítite dobrodružstvo magickej africkej prírody. Čo by ste si určite nemali nechať ujsť?

  • Národný park Serengeti – najstarší spomedzi ostatných, zapísaný v zozname kultúrneho dedičstva. Na rozlohe 15 000 km² si budete môcť vychutnávať pohľad na stáda kopytníkov, tisíce levov, leopardov, gepardov a rôznych druhov vtákov. A to všetko môžete pozorovať aj z vtáčej perspektívy teplovzdušného balóna. Na nekonečných pláňach budete môcť okúsiť kultúru miestneho kmeňa veselých Masajov, ktorých jednoduchý spôsob života si vás podmaní.

  • Kráter Ngorongoro – jeden zo siedmich prírodných divov Afriky sa oplatí navštíviť najmä v období sucha, kedy väčšina zvierat vychádza z úkrytov. Ak sa ubytujete v okolí parku a budete mať šťastie, môžete natrafiť na voľne prechádzajúce sa slony či žirafy. Kráter je označovaný aj ako „africká Noemova archa,“ keďže tu nájdete najväčšiu koncentráciu voľne žijúcich zvierat. Toto miesto patrí k najmenej narušeným ekosystémom sveta, precítite preto atmosféru pulzujúcej Afriky. 

  • Národný park Tarangire – známy až 300-člennými stádami slonov vás nadchne nielen rôznymi druhmi zvierat, medzi ktorými môžete vidieť aj vzácny druh nosorožca čierneho, ale aj flórou. Ebenové stromy a baobaby, ktoré žijú až tisíc rokov dotvárajú pravé africké čaro. Aj noci v safari sú magické. Ak sa ubytujete priamo uprostred divočiny, budete mať možnosť vidieť nekonečnú nočnú oblohu plnú hviezd.

  • Národný park Saadani – divočina v kontraste s plážovým životom. A práve po plážach tohto afrického kúta sa prechádzajú stáda slonov. Vidieť tu môžete aj ohrozený druh zelených, morských korytnačiek, hrochy, žirafy, krokodíly či opice. Vyskúšať môžete aj lodné safari po rieky Wami.

Náš TIP na ubytovanie:

Hotel RIU Jambo vám ponúkne tie najkrajšie výhľady na západ slnka a komfortné ubytovanie v novučičkých izbách s 24 hodinovým all inclusive servisom. Najkrajšie pláže s bielym pieskom budete mať rovno pod nosom.

Aj s malými deťmi

Poznávanie exotického raja bude zaujímavé aj pre vaše deti! Nemusíte sa obávať, cestovanie do Zanzibaru je bezpečné aj pre najmenších. O nezabudnuteľné zážitky sa postará aj tím animátorov Planet FUN. Kvalitné ubytovanie a služby ponúka napríklad hotel The Mora ***** vzdialený len pár krokov od tyrkysovej pláže, kde nájdete aj veľký klub pre deti rôzneho veku.

Čo by ste ešte určite nemali na Zanzibare vynechať?

  • Hlavné mesto Stone Town a jeho kľukaté uličky, mešity, katedrály a domčeky z koralov, ktorých je viac než dvetisíc. Na histórii tohto mestečka sa podieľalo viacero národov od Peržanov, Portugalcov, Britov či Ománčanov. Nájdete tu aj niekoľko vynikajúcich obchodíkov so suvenírmi či koreninami.

  • Západy slnka – či už z pláže, z brehov mesta Stone Town alebo počas plavby, obloha dokáže neskutočné scenérie. 

  • Prison Island – ostrov korytnačiek, ktoré sa tu dožívajú neuveriteľných 200 rokov. Nachádzajú sa tu druhé najväčšie korytnačky na svete.

  • Jozani a Gueréza červená – prírodná rezervácia, ktorá je domovom vzácnych opíc s názvom červená gueréza. Tento druh stretnete jedine na Zanzibare, keďže sa vyskytuje len na tomto území. Táto jedinečná zanzibarská postavička vás isto upúta nielen svojím zjavom, ale aj priateľským, inokedy flegmatickým správaním.

  • Voňavá oáza korenín – klinčeky, vanilka či škorica, ale aj ďalšie aromatické koreniny nájdete najmä na trhoch v Stone Town v parku Forodhani Gardens

  • Kmeň Masajov – ikony Afriky. Tento kmeň si zachováva tradičnú kultúru svojich predkov. Spoznáte ich podľa typickej štíhlej postavy a pestrého oblečenia s rôznymi korálikmi. Radi vám zatancujú, alebo si s vami urobia selfie za pár drobných. Ich jednoduchý spôsob života si vás isto získa.

  • Večerný trh vo Forodhani Gardens – trh s jedlom pod holým nebom počas západu slnka ponúka množstvo miestnych delikates.

Vedeli ste, že...?

Zanzibar je aj rodiskom speváka skupiny Queen Freddieho Mercuryho či slávneho cestovateľa a bojovníka proti otroctvu Davida Livingstona?

 

Ak vás láka spoznávať tento voňavý tropický raj v Indickom oceáne a zároveň si užiť relax na pláži, neváhajte a vydajte sa na cestu plnú zážitkov s CK SATUR.

 

Zážitky a dovolenku môžete aj darovať. Obdarujte vašich blízkych darčekovou poukážkou, ktorej hodnotu a dizajn si môžete sami navoliť.

 

Advertoriál pripravený v spolupráci s CK SATUR.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa