Turistické a cestovateľské informácie

Benátky začali vyberať poplatok za vstup: Domáci sa búria

2024-04-26 00:00:00 |

Talianske Benátky včera ráno začali vyberať poplatok päť eur za vstup do mesta od návštevníkov, ktorí tu neprenocujú a strávia len pár hodín. Cieľom opatrenia, ktoré bude platiť len vo vybrané dni, je podľa radnice zmiernenie dopadov nadmerného turizmu. Časť obyvateľov mesta to však nepovažuje za vhodné riešenie a má za to, že predovšetkým treba zaručiť dostupné bývanie. Opatrenie počíta s množstvom výnimiek, a tak dnes poplatok musel uhradiť len asi každý deviaty návštevník.

Viac článkov

Kult osobnosti: V metropole Čečenska pomenujú celú štvrť po Putinovi

Kult osobnosti: V metropole
2024-04-18 12:00:00

V čečenskej metropole Groznom bude štvrť pomenovaná po ruskom prezidentovi Vladimírovi Putinovi, ohlásila podľa ruských médií radnica. Nepôjde o novú štvrť, ale vznikne oddelením a premenovaním časti súčasnej štvrte, teraz pomenovanej po Šejchovi Mansúrovi, vojenskom a náboženskom vodcovi, ktorý v druhej polovici 18. storočia viedol severokaukazský odboj proti cárskemu Rusku. viac »

Šialené VIDEO z Dubaja: Prevádzku na najrušnejšom letisku sveta ochromili záplavy

Šialené VIDEO z Dubaja:
2024-04-17 09:00:00

Medzinárodné letisko v Dubaji (DXB), ktoré je najrušnejším vzdušným prístavom na svete, dnes ráno vyzvalo cestujúcich, aby na letisko nejazdili kvôli záplavám, ktoré postihli toto najľudnatejšie mesto Spojených arabských emirátov (SAE). Domáce aerolinky Emirates ráno oznámili, že pozastavili odbavovanie cestujúcich až do polnoci. Podľa štátnej tlačovej agentúry WAM boli utorkové dažde v krajine najsilnejšie za najmenej 75 rokov. Bleskové záplavy si v SAE vyžiadali jednu obeť, 18 ľudí kvôli dažďom v nedeľu zomrelo v Ománe. viac »

Hromy, blesky, záplavy: Dubaj zasiahli obrovské dažde, luxusné autá sa brodia vodou (VIDEO)

Hromy, blesky, záplavy: Dubaj
2024-04-17 07:00:00

Výkyvy počasia aktuálne natrápia len Slovensko, ale aj krajiny na Blízkom východe. V Ománe prišlo v dôsledku lejakov o život osemnásť ľudí, v Dubaji zasa za jediný deň spadlo viac zrážok ako priemerne za celý rok. viac »

Amsterdam zníži počet výletných lodí a obmedzí výstavbu hotelov

Amsterdamské kanály
2024-04-16 14:30:00

Vedenie Amsterdamu chce do piatich rokov znížiť počet výletných lodí na riečnych kanáloch v meste na polovicu. Od roku 2028 bude môcť v prístave kotviť maximálne 1150 lodí. Okrem toho mesto kvôli nadmernému turizmu nebude povoľovať výstavbu nových hotelov. Radnica holandskej metropoly si od opatrení sľubuje obmedzenie počtu turistov a zlepšenie kvality života miestnych obyvateľov, uviedla v tlačových vyhláseniach. viac »

Trauma na celý život: Turistky na letisku podrobili gynekologickej prehliadke

Trauma na celý život:
2024-04-16 12:30:00

Päť Austrálčaniek, ktoré boli spoločne s ďalšími ženami v roku 2020 na letisku v katarskej metropole Dauha podrobené traumatizujúcim intímnym prehliadkam, neuspelo na austrálskom súde so žalobou proti leteckej spoločnosti Qatar Airways. viac »

AKTUALIZOVANÉ: V Kodani horí jedna z najznámejších pamiatok, priečelie sa zrejme nepodarí zachrániť

AKTUALIZOVANÉ: V Kodani horí
2024-04-16 11:49:00

Historickú budovu burzy, ktorá patrí k najznámejším pamiatkam dánskej metropoly Kodane, dnes zachvátil rozsiahly požiar. Veža už spadla a kodanskí hasiči nemôžu zaručiť, že sa podarí zachrániť aspoň priečelie. viac »

V tureckom letovisku sa zrútil stĺp lanovky: Jeden človek zahynul, na mieste pomáhajú stovky záchranárov

V tureckom letovisku sa
2024-04-13 12:30:00

V tureckom letovisku Antalya v piatok večer z neznámych príčin spadol stĺp turistickej lanovky. Jedna kabínka sa zrútila na skalu, jeden človek v nej zomrel a desať ľudí sa zranilo. Stovky záchranárov celú noc pokračovali v snahe vyslobodiť ľudí z ostatných kabínok. Nad priepasťou ich dnes ráno ešte stále viselo 43 v ôsmich kabínkach, uviedla turecká stanica Haber. viac »

Strašná smrť v dovolenkovom raji: Českého turistu spláchla obrovská vlna!

Strašná smrť v dovolenkovom
2024-04-13 10:00:00

Kanárske ostrovy čelili cez týždeň mimoriadne zlému počasiu. Pobrežie pri meste Puerto de la Cruz zasiahli 12-metrové vlny, ktoré si dokonca vyžiadali život turistu. Pri fotografovaní rozbúreného mora spadol do vody muž z Českej republiky, ktorého sa napriek zásahu zdravotníkov nepodarilo zachrániť. viac »

Smrteľná choroba, vojny, teroristi: Úrady varujú pred cestou do viacerých obľúbených krajín

Smrteľná choroba, vojny, teroristi:
2024-04-13 09:00:00

V Peru sa tento rok viac ako strojnásobil počet úmrtí na horúčku dengue. Infekčnú chorobu prenášajú komáre, ktorých je v tejto latinskoamerickej krajine v dôsledku zmeny klímy stále viac. Informovala o tom agentúra Reuters s odkazom na údaje peruánskej vlády, ktorá sa snaží potlačiť epidémiu, ktorá najviac zasiahla chudobné oblasti. viac »

Grécko ponúka kompenzáciu turistom, ktorí boli vlani evakuovaní z Rodosu

Grécko ponúka kompenzáciu turistom,
2024-04-12 20:00:00

Grécka vláda ponúka finančnú kompenzáciu na ubytovanie pre turistov, ktorí museli byť vlani v júli evakuovaní z ostrova Rodos. Oznámilo to vo štvrtok grécke ministerstvo cestovného ruchu, informuje TASR podľa správy agentúry AFP. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa