Turistické a cestovateľské informácie

Nové informácie k tragédii v Kirgizsku: Toto sa stalo Slovákovi a trom Čechom osudným

Nové informácie k tragédii
2024-02-28 09:00:00

Zosuv lavíny, pri ktorom v Kirgizsku pri hraniciach s Kazachstanom zahynuli traja českí občania a jeden Slovák, sa stal v nedeľu, vyplýva z vyjadrení, ktoré ČTK poskytol nemenovaný zástupca cestovnej kancelárie, ktorá lyžiarsky zájazd organizovala. Výpravy sa podľa neho zúčastnilo 12 českých a slovenských lyžiarov, nie 23, ako predtým uviedli niektoré zahraničné médiá. viac »

OBROVSKÁ TRAGÉDIA: Traja Česi a Slovák neprežili zosuv lavíny na hraniciach Kirgizska a Kazachstanu

OBROVSKÁ TRAGÉDIA: Traja Česi
2024-02-26 18:58:00

Na hraniciach Kirgizska a Kazachstanu zomreli traja českí občania a jeden Slovák po zosuve lavíny. Vyplýva to z informácií, ktoré ČTK poskytli ministerstvá zahraničných vecí Česka a Slovenska. Agentúry AFP a TASS s odvolaním sa na kirgizské úrady predtým informovali o štyroch českých obetiach. AFP neskôr bilanciu s odvolaním sa na Prahu a Bratislavu upravila a informuje o troch Čechoch a Slovákovi. viac »

Klasickú lyžovačku dobieha exotika: Slovákov počas jarných prázdnin zlákala najmä Ázia

Klasickú lyžovačku dobieha exotika:
2024-02-24 10:00:00

Nasledujúce týždne bude Slovensko žiť jarnými prázdninami. Okrem tradičnej lyžovačky však Slováci strávia prázdniny aj v „teplých krajinách,” vyplýva to z dát spoločnosti Kiwi.com, ktorá analyzovala, aké letenky boli bookované na termín od 16. februára do  8. marca. viac »

Príroda sa zbláznila: V Tatrách kvitnú kvety

Príroda sa zbláznila: V
2024-02-23 06:30:00

Príroda sa tento rok prebúdza veľmi zavčasu, a to aj v Tatranskom národnom parku (TANAP). Správa TANAP-u informovala, že vo vyšších polohách Tatier sa síce ešte nachádza sneh a pôda je premrznutá, v podhorí sa však objavilo zopár "poslov jari", ktorých zmiatlo teplé februárové počasie. Vykvitli tak o niekoľko mesiacov skôr, ako je bežné. viac »

Ročne láka tri milióny turistov, teraz zíva prázdnotou: Eiffelova veža je zatvorená už piaty deň

Ročne láka tri milióny
2024-02-23 06:00:00

Eiffelova veža v Paríži zostáva aj v piatok zatvorená pre predĺženie štrajku zamestnancov. Jedna z najznámejších turistických pamiatok sveta je pre verejnosť zatvorená už piaty deň v poradí. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP. viac »

Symbol Londýna nájde nové využitie: BT Tower s otáčacou reštauráciou bude luxusným hotelom

Symbol Londýna nájde nové
2024-02-22 16:00:00

Londýnska veža BT Tower sa premení na luxusný hotel. Majiteľ veže, spoločnosť BT Group, sa dohodol na jej predaji spoločnosti MCR Hotels za 275 miliónov libier. viac »

Obrovský škandál: Stevard si potajomky nahrával dievčatá na záchode

Obrovský škandál: Stevard si
2024-02-22 10:30:00

V Spojených štátoch v týchto dňoch prebieha ostro sledovaný proces. Stevard Estes Carter Thompson III. (37) čelí obžalobe, že si počas letov potajomky nahrával dievčatá na záchode. Najmladšia mala iba 7 rokov. viac »

Nórsko chce na hraniciach so Švédskom postaviť plot proti divým sviniam

Nórsko chce na hraniciach
2024-02-22 06:00:00

Nórsko zvažuje postavenie plotu proti divokým ošípaným na hraniciach so Švédskom. Zábrana má byť súčasťou balíčka opatrení na zníženie populácie týchto zvierat po tom, čo vo Švédsku počas minulého roka vypukol africký mor ošípaných. Plot na hranici by mal zabrániť presunu diviakov zo Švédska, v ktorom ich populácia činí 300.000 jedincov. Podobnú situáciu riešilo aj Dánsko, ktoré migráciu diviakov znížilo vďaka postaveniu plotu pozdĺž Nemecka. viac »

Ďalší byzantský chrám v Istanbule sa stal mešitou, takmer sto rokov bol múzeom

Ďalší byzantský chrám v
2024-02-20 18:00:00

Turecká vláda urobila z ďalšieho byzantského chrámu v Istanbule mešitu a 23. februára sa v nej prvýkrát po ôsmich dekádach môžu opäť konať veľké piatkové modlitby. Ide o chrám svätého Spasiteľa v Chóre, preslávený radom fresiek s biblickými príbehmi. viac »

Pri vrchole hory Aconcagua v Argentíne našli mŕtveho slovenského horolezca

Pri vrchole hory Aconcagua
2024-02-20 09:00:00

Záchranné tímy našli pri vrchole hory Aconcagua v argentínskych Andách mŕtveho slovenského horolezca, po ktorom pátrali cez víkend. Informuje o tom agentúra EFE s odkazom na miestne médiá. Tridsaťdeväťročný muž je piatou obeťou v tohtoročnej turistickej sezóne na najvyššej hore Južnej Ameriky. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa