Obrovský škandál: Stevard si potajomky nahrával dievčatá na záchode

2024-02-22 10:30:00 |   |    | 

V Spojených štátoch v týchto dňoch prebieha ostro sledovaný proces. Stevard Estes Carter Thompson III. (37) čelí obžalobe, že si počas letov potajomky nahrával dievčatá na záchode. Najmladšia mala iba 7 rokov.



 

Odporné praktiky člena palubného personálu boli odhalené 2. septembra 2023, keď šla uprostred letu z Charlotte do Bostonu istá 14-ročná dievčina na toaletu. Najbližšia však bola obsadená a keď čakala na uvoľnenie, stevard Estes Carter Thompson III. k nej pristúpil s tým, že môže použiť záchod v prvej triede.

Odprevadil dievčinu až ku dverám, tam ju však nechal čakať a vošiel dnu, lebo si vraj potreboval umyť ruky. Keď vyšiel, povedal, že WC doska je poškodená. Tomu nasvedčovali aj červené nálepky na záchodovom poklope, ktorý bol zdvihnutý. Pod nimi si však tínedžerka pri splachovaní všimla ukrytý iPhone, ktorému svietil blesk fotoaparátu.

Zariadenie si odfotografovala a o celej udalosti ihneď informovala rodičov, ktorí konfrontovali palubný personál. Podľa nich bolo dievča „šokované a vystrašené“ a "okamžite jej napadlo, že tam niekto položil telefón, aby ju nakrútil, ako používa toaletu". Stevarda vraj tiež navyše videli, ako sa po jej odchode vrátil na záchod. Po pristátí na bostonskom letisku Logan ho zatkli.

Thompsonov telefón však už bol v tom čase obnovený na továrenské nastavenia, a tak sa v ňom žiadne fotografie nenašli. Vyšetrovatelia ale prezreli aj jeho účet na iCloude, ktorý odhalil, že od januára do augusta 2023 došlo k ďalším štyrom prípadom, kedy si Thompson potajomky nahrával neplnoletú osobu pri používaní toalety v lietadle. Obete mali 7, 9, 11 a 14 rokov. Okrem toho vyšetrovatelia objavili aj vyše 50 snímok 9-ročnej maloletej bez sprievodu – vrátane detailných záberov jej tváre, keď spala.

Thompsona začiatkom tohto roka obvinili z pokusu o sexuálne vykorisťovanie detí a z prechovávania detskej pornografie zobrazujúcej maloletú v predpubertálnom veku. V utorok sa postavil pred federálny súd v Bostone. V prípade uznania viny v prvom bode mu hrozí trest odňatia slobody na 15 rokov až 30 rokov a v prípade druhého ešte ďalších 5 rokov až 20 rokov. Okrem toho mu môže byť uložený aj peňažný trest do výšky 250 000 dolárov.

Žalobe čelí aj letecká spoločnosť American Airlines, ktorá sa bráni, že člen palubného personálu bol „okamžite po incidente v septembri 2023 prepustený“ a odvtedy už nepracuje. Právnici žalujúcej rodiny dievčaťa (14) ale tvrdia, že aerolinky „vedeli alebo mali vedieť, že stevard predstavuje nebezpečenstvo“. Zlyhanie ostatných členov posádky tiež podľa nich umožnilo Thompsonovi zničiť dôkazy.

"Lietanie nie je príjemný zážitok, ale toto je posledná vec, ktorej by sme sa mali obávať, keď cestujeme s našimi rodinami, s našimi deťmi. Dúfam teda, že American Airlines budú k tejto záležitosť pristupovať s najvyššou vážnosťou“, povedal pre NBC10 Boston právnik Paul T. Llewellyn. Dodal tiež, že rodina je hrdá na dcéru, ktorá mala odvahu incident odfotiť a nahlásiť.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa