Šialenci v národnom parku: Dvaja muži zničili praveké skalné útvary (VIDEO)

2024-04-19 21:00:00 |   |    | 

Lake Mead je obrovská národná rekreačná oblasť v USA s dvomi jazerami a množstvom kaňonov a hôr. Nachádza sa neďaleko Las Vegas a je obľúbeným miestom pre turistov, ktorí si môžu vychutnať výhľad na priehradu Hoover Dam alebo sa vydať na túru okolo Mohavskej púšte. Nie všetci však zostanú len pri tom...



Sociálne médiá tento týždeň obleteli zábery turistov, ktorí v Lake Mead ničili vzácnu prírodnú pamiatku. Dvaja muži vyliezli na červenohnedé skalné útvary pri chodníku Redstone Dune Trail a zhadzovali odtiaľ na zem veľké bloky pieskovca. Neboli pritom sami - za nimi stojace dievča hádzalo kamienky a v určitom momente sa zľaklo a zvriesklo, keď kameň jedného z mužov takmer strhol. „Ocko, nespadni!

 

Poškodenie chránených útvarov, ktoré sa časom vytvarovali zo 140 miliónov rokov starých piesočných dún, je nezvratné. „Prečo by to, preboha, niekto v tak krásnej oblasti vôbec robil? Trvá milióny rokov, kým sa tieto skalné útvary vytvoria, a potom sa tam dostane pár idiotov, ktorí všetko to dielo prírody zničia,“ povedal pre CNN hovorca rekreačnej oblasti John Haynes.

Úrady teraz žiadajú verejnosť o pomoc pri identifikácii mužov, ktorí sú podozriví z vandalizmu a hrozí im šesť mesiacov väzenia a pokuta minimálne 5000 dolárov. Vysoký trest žiada aj verejnosť. Jeden z užívateľov sociálnej siete pod videom pripomína, že skaly mohli spadnúť a zraniť či dokonca usmrtiť aj dievča, preto by muži mali byť obvinení aj z ohrozenia detí.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa