KATASTROFY Únos autobusu plného turistov (2)

2010-08-24 09:00:00 |   |    | 

FILIPÍNY - Smrťou najmenej siedmich turistov z Hongkongu sa skončila rukojemnícka dráma v hlavnom filipínskom meste Manila.



Pri zásahu polícia zastrelila aj ozbrojeného únoscu, bývalého policajta. Policajti zaútočili na unesený autobus potom, ako sa páchateľ vyhrážal zabitím rukojemníkov a z autobusu bolo počuť streľbu.

Štyria rukojemníci vyšli z autobusu bez zranení. Hongkonská vláda už odporučila svojim občanom, aby na Filipíny necestovali.

Ozbrojený páchateľ uniesol autobus s 21 turistami z Hongkongu a troma Filipíncami. Deväť rukojemníkov postupne prepustil. Únosca žiadal návrat do funkcie policajného inšpektora, ktorej ho zbavili v roku 2008 pre údajnú účasť na drogových zločinoch a vydieraní.

Tesne po zotmení polícia na autobus zaútočila a Rolanda Mendozu zastrelili. Vodičovi autobusu sa podarilo tesne pred ukončením incidentu utiecť. Povedal, že únosca spustil na rukojemníkov paľbu.

12-hodinovú drámu na priestranstve pred Rizalovym parkom, ktorý je vyhľadávanou turistickou atrakciou, naživo prenášala štátna televízia.

------------------------------------------------------------

Filipínske hlavné mesto Manila sa v pondelok stalo dejiskom rukojemníckej drámy, keď bývalý policajt ozbrojený útočnou puškou uniesol autobus vezúci najmenej 21 hongkonských turistov vrátane niekoľkých detí.

Informovala o tom miestna polícia, podľa ktorej s mužom začali vyjednávať a približne tri hodiny po incidente prepustil troch dospelých a tri deti.

Páchateľ požaduje vrátenie do funkcie policajného inšpektora, ktorej ho zbavili v roku 2008 pre údajné zapletenie do drogových zločinov a vydierania.

Drámu na priestranstve pred Rizalovym parkom, ktorý je vyhľadávanou turistickou atrakciou, naživo prenáša štátna televízia. Na záberoch bolo vidieť deti pozerajúce spoza zatiahnutých závesov a pohybujúceho sa policajného vyjednávača.

Podľa policajného vyhlásenia sa okrem Hongkončanov, vodiča a únoscu v autobuse zrejme nenachádzajú žiadne ďalšie osoby. Filipínsky minister turizmu Alberto Lim informoval, že autobus patrí cestovnej kancelárii so sídlom v Hongkongu.

Polícia najskôr uvádzala, že v autobuse sa viezli Juhokórejčania, neskôr však potvrdila, že ide o turistov z Hongkongu.

 

Zdroj/autor: ap, afp, sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ap/sita

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 17. jún. 2024. Meniny má Adolf.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa