Opäť si trochu zdvihnime adrenalín - Pozrieme sa priamo do výšin

2014-08-13 13:00:26 |   |    | 

Ak máte strach z výšok a ste vystrašení už pri pomyselní, že sa na chvíľku odlepíte od zeme, radšej si pohodlne sadnite a nadýchnite sa. Je to preto, lebo sa práve ideme pozrieť na najzaujímavejšie vyhliadky na svete. No nejedná sa len o terasy hotelov a slabé pohľady na okolitú prírodu. Na týchto vyhliadkach vás postavia na vysunutú platformu, cez ktorú budete vo viacerých prípadoch krásne vidieť až na vzdialenú zem.



 

Chicago, USA

 

Ak sa nebojíte tak sa zastavte na 103 poschodí mrakodrapu Willis Tower. Úchvatný výhľad na mesto sa vám priam rozprestrie pred očami. A aj nohami, keďže budete stáť v presklených balkónoch. Keď sa pozriete dole, matička zem bude od vás 412 metrov ďaleko. Od budovy sú odlepené 1,3 metra takže vám v rozhľade dolu nebude nič brániť. Ak sa predsa len nebudete chcieť pozerať dolu, pri peknom počasí dovidíte až do vzdialenosti 80 kilometrov a obzriete si 4 štáty.

 

Grand Canyon, USA

 

Aj ďalšia vyhliadka sa nachádza v Spojených štátoch amerických, no teraz v preslávenom Veľkom kaňone (Grand Canyon). Tunajšie výhľady sú sami o sebe dych berúce, no pohľad do strmých roklín je o to zaujímavejší, keď si ho obzriete z vysunutej plošiny. V západnej časti, ktorú spravuje kmeň Hualapaiov leží vyhliadka Skywalk, samozrejme s presklenou podlahou. Od skalnatej rímsy je vzdialená 21 metrov a má tvar podkovy. Pohľad dolu vám ukáže že ste približne 240 metrov na zemou, no dno rokliny spolu s riekou Colorado je ešte hlbšie.

 

Toronto, Kanada

 

Teraz už bez podporného skla – taká je vyhliadka na vrchole veže CN Tower v Toronte. „Prechádza po hrane“ (Edge Walk), ako sa atrakcia nazýva, vám spôsobí náhle stúpanie adrenalínu. Keď sme sa doteraz bavili o skle, ako ochrane, tu vás len zavesia na laná a nechajú nech chodíte po hrane budovy. Vyhliadka, ktorá je široká 1,5 m, má tvar kruhu, takže si obehnete celú budovu. Návštevníci sú pri tom istení len popruhom a na ňom pripojeným lanom. Ruky vám nebude treba. Celé sa to odohráva na 116 poschodí, teda 356 metrov nad zemou.

 

Hora Tianmen, Čína

 

Pri Nebeskej bráne, známej jaskyni na hore Tianmen, leží aj iná atrakcia. Je ňou presklený chodník, po ktorom sa opäť prejdú len odvážlivci. Sklenená podlaha nie len zvyšuje krvný tlak, ale aj dodáva pocit, že ozaj kráčate po vzduchu. 60 metrov dlhý chodník sa nachádza v nadmorskej výške 1 430 metrov. Ak sa do tejto odľahlej oblasti vydáte, nezabudnite si čisté ponožky, pretože keďže prevádzkovatelia nenašli ľudí ochotných chodník čistiť, návštevníci musia chodiť v ponožkách.

 

Svetové finančné centrum v Šanghaji

 

Tunajšie obchodné centrum si okrem obchodov a parkov pripravilo pre návštevníkov hneď tri atrakcie, pri ktorých tuhne krv v žilách. Rozhľad z každej z nich je ohromný, ale čím vyššie idete, tým viac ste očarení. Najprv je na 94 pochodí, 423 m n. m., Sky Arena, ktorá poskytuje obrovské priestory hlavne na usporadúvanie večierkov a prezentácií. O tri pochodia vyššie, vo výške 439 m n. m., leží Sky Walk 97, mostík s presklenou strechou. Najvzrušujúcejší výhľad je však zo Sky Walk 100, teda vyhliadky na 100 poschodí vo výške 474 m n. m. Táto je už celá presklená a poskytuje výhľad na celý Šanghaj.

 

Tyrolsko, Rakúsko

 

Aj naši susedia sa môžu pýšiť ohromujúcou vyhliadkou. Na ľadovci Stubai, ktorý je obľúbený aj slovenskými turistami a lyžiarmi, v nadmorskej výške 3 210 m sa nachádza ohromná vysunutá plošina. Leží 9 metrov nad skalami a môžete si z nej pohodlne obzrieť Alpy a takmer 109 trojtisícoviek. Ak nedovidíte do talianskych Dolomitov voľným okom, potom vám poslúži teleskop, pri ktorom nájdete informácie o jednotlivých vrchoch.

Zdroj/autor: mirror.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa