V Bratislave sa bude konať Mirror Hospitality Expo: Predstaví najlepších barmanov aj výnimočné drinky

2024-04-27 22:00:00 |   |    | 

Mirror Hospitality Expo, popredná stredoeurópska barová show, sa od 7. do 8. mája 2024 po druhýkrát vracia do hotela Radisson Blu Carlton v srdci Bratislavy. Toto dvojdňové podujatie ponúka starostlivo vybranú kombináciu vzdelávacích workshopov vrátane seminárov, masterclasses, prehliadok lokálnych slovenských značiek a ochutnávok jedál a nápojov.



 

Za vznikom Mirror Hospitality Expo je tím stojaci za Mirror Bar Bratislava, ktorého cieľom je predstaviť talenty zo slovenskej a stredoeurópskej barovej scény, ako aj hosťovanie renomovaných svetových mien. Podujatia so zameraním na vzdelávanie, networking a degustačné zážitky majú za cieľ prehĺbiť zručnosti a znalosti odborníkov z odvetvia a zároveň poskytnúť interaktívny zážitok pre nadšencov gastronómie. Barová show privíta pestrú škálu prednášajúcich a hostí z celého sveta, pokrývajúc témy od udržateľných pracovísk až po ekonomiku barov a foraging v koktailoch.

Vďaka guest shiftom z ocenených barov po celom svete sa na podujatí predstavia barmani svetovej špičky, ktorí predvedú svoju pohostinnosť a kreativitu. Medzi vážených profesionálov, ktorí sa zúčastnia guest shiftov, masterclassov a iných podujatí, patria Rodrigo Urraca z Handshake Speakeasy, ktorý do show vnesie svoj osobitý štýl a odborné znalosti, Benji Cavagna z 1930 v Miláne, ktorý je známy svojou odbornosťou vo výrobe inovatívnych koktailov, ale aj Timo Janse z Flying Dutchman, priekopník v propagácii holandskej koktailovej kultúry na celom svete. Na podujatí sa zúčastnia aj Martin Siska zo Scarfes Baru a Cassandra Eichhoff z Európskej barmanskej školy, rešpektovanej pre presadzovanie udržateľnosti v pohostinstve.

Stredná Európa je v súčasnosti jedným z najrozvíjajúcejších sa trhov s koktailmi na svete, kde barmani vyrábajú nápoje z menej známych miestnych produktov a ingrediencií v kombinácii s inovatívnymi technikami a pohostinnosťou, ktorá stelesňuje ducha perfekcionizmu.

Mirror Hospitality Expo prinesie aj strhujúce ukážky varenia od niektorých z popredných slovenských kulinárskych talentov. Títo šéfkuchári pochádzajú zo širokého spektra stravovacích zariadení, od kvalitných reštaurácií, ktoré získavajú suroviny priamo zo svojich fariem, až po tie, ktoré demonštrujú tradičnú slovenskú kuchyňu s moderným nádychom. Ich prezentácie budú oslavou bohatstva miestnych surovín, spájajúce tradície s inováciami pre nezabudnuteľný gastronomický zážitok.

Okrem programu, ktorý zahŕňa rôzne semináre a ukážky varenia, sa bude na Mirror Hospitality Expo konať aj druhý ročník súťaže Mirror Junior International Challenge 2024. Cieľom súťaže je nájsť talenty z hotelových škôl v celej strednej Európe a ukázať zručnosti a kreativitu najšikovnejších študentov regiónu. Táto súťaž je aj súčasťou záväzku Mirror Hospitality Expo vychovávať ďalšiu generáciu lídrov v tomto odvetví a podporovať pohostinstvo v regióne.

Mirror Bar je zážitkový koktailový bar situovaný v historickom hoteli Radisson Blu Carlton v bratislavskom Starom Meste. Pod vedením ambasádora baru Stanislava Harcinika a manažéra baru Petra Marcinu obsadil Mirror Bar v roku 2023 na rozšírenom zozname 50 najlepších barov sveta 90. miesto. Mirror Bar sa môže pýšiť avantgardným prístupom k mixológii a interiérom inšpirovaným prírodou.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa