Lietadlo v Dakare zišlo pred štartom z ranveja, nehoda si vyžiadala 11 zranených

2024-05-09 11:00:00 |   |    | 

Na hlavnom senegalskom letisku neďaleko hlavného mesta Dakaru dnes v noci zišlo lietadlo so 78 cestujúcimi na palube z ranveja. Pri nehode bolo zranených jedenásť ľudí, z toho štyria ťažko, uviedlo vo vyhlásení letisko Blaise Diagne.



Nočné video zdieľané na sociálnych sieťach, ktoré sa agentúre Reuters zatiaľ nepodarilo overiť, ukazuje lietadlo mimo dráhy v tráve s krídlom pokrytým protipožiarnou penou.

Letisko Blaise Diagne uviedlo, že na palube bolo 78 cestujúcich. Príčiny toho, prečo lietadlo zišlo z dráhy, sú predmetom vyšetrovania. Nehoda sa stala pred vzletom o 01:00 miestneho času (03:00 SELČ).

Niektoré médiá doplnili že sa jedná o lietadlo Boeing 737-38J spoločnosti Transair. Letecká spoločnosť sídli na letisku Blaise Diagne a prevádzkuje vnútroštátne lety a medzinárodné linky v rámci západnej Afriky.

@dailymail

BREAKING: Boeing 737 crashes during take-off in Senegal, 11 people injured Stay with us for updates. Emergency crews at the Blaise Diagne airport rushed to evacuate the passengers, eleven of whom were injured, four seriously so - though no deaths have been reported - as flights from the airport close to the capital city Dakar were suspended. It comes just one day after another Boeing aircraft - a 767 cargo plane operated by American postal service FedEx - crashed upon landing in Turkey after its landing gear failed. #boeing #boeing737 #airplane #breakingnews #airport #crash

♬ Breaking News Background Music (Basic A)(1001538) - LEOPARD


 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa