Check-in odbovanie cez internet

2006-05-26 12:38:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA/Praha - Prvé letecké spoločnosti začali v máji ponúkať možnosť odbavenia (check-in) prostredníctvom internetu.



Možnosť odbavenia prostredníctvom internetu ponúknu v Prahe prvým cestujúcim, ktorí letia s palubnou batožinou, spoločnosti Air France a British Airways. Postupne k ním pribudne KLM, Swiss, Finnair a Lufthansa.

Domáci národný prepravca  (ČSA) príde s internetovým odbavením v druhej polovici roku.

Pri internetovom odbavení si pasažier na domovskej stránke spoločnosti vyberie miesto v pláne kabíny lietadla s ktorým poletí a vytlačí si palubnú vstupenku. Tá vyzerá rovnako, ako vstupenka, ktorú by dostal priamo na letisku pri odbavovacom (check-in) boxe.

Po príchode na letisko tým pádom môže ísť rovno na pasovú a bezpečnostnú kontrolu priamo do odletovej haly. Možnosť takéhoto odbavenia sa týka len cestujúcich bez batožiny, ktorá je určená do nákladového priestoru lietadla.

Okrem odbavenia cez internet môžu klienti využiť aj iné formy. Napríklad ČSA ponúkajú odbavenie po telefóne. Vytlačenú palubnú vstupenku si v takomto prípade klienti vyzdvihnú pri odbavovacom boxe ČSA na letisku. V druhej polovici roka chce ČSA k tomuto účelu inštalovať takzvané "samoodbavovacie kiosky".

Pražské letisko zaznamenalo v apríli, teda v prvom mesiaci letného letového poriadku, dvojciferný nárast v počte odbavených cestujúcich. Cez ruzyňské letisko prešlo takmer milión ľudí, čo znamenalo medziročný nárast 14%.
Letisko od júna tiež zníži ceny parkovného. Za týždeň zaplatí vodič 2000 CZK miesto súčasných 2500 Sk.

Zdroj/autor: čtk

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: O.Nielsen

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa