Bardejovské potulky

2011-03-14 14:40:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Bardejov patrí ku krásnym historickým mestám na Slovensku a neustále rozvíja historický odkaz svojich predkov.



Ak máte záujem dozvedieť sa niečo z jeho histórie či pozrieť si jeho historické skvosty, vyberte sa na Bardejovské potulky.

Pod vedením historika, hudobníka, archeológa a sprievodcu Mgr. Petra Harčara sa raz v mesiaci uskutočnia pešie prehliadky mesta nielen pre obyvateľov, ale aj pre turistov a návštevníkov Bardejova.

Každá potulka bude mať inú tému a inú trasu, často sa jej účastníci dostanú na bežne neprístupné miesta a dozvedia sa zaujímavosti z histórie i súčasnosti Bardejova priamo na mieste.

Organizátori potuliek majú pripravených viac ako 50 tém o Bardejove, napr. Renesančný novorodenec – bardejovská radnica a jej príbehy, Právo a spravodlivosť – Katov dom, Čo vy na to, pán richtár? – o významných bardejovských richtároch, Bardejovské krčmy – potulka po starobylých hostincoch a podobne.

Mimoriadne zaujímavá a aktuálna bude aprílová – druhá téma potuliek: Prach si a na prach sa obrátiš – pôstna potulka po bardejovskej bazilike.

Potulky sa konajú za každého počasia vždy so začiatkom pred radnicou a hlavný sprievodca Peter Harčar si z času na čas privedie do Bardejova zaujímavých ľudí, ktorí vám povedia o meste a nielen o ňom mnoho zaujímavých vecí.

Vstup na premiérové tohtoročné potulky je zdarma, no vzhľadom na to, že aj história a kultúra majú svoju cenu, v priebehu ďalších potuliek sa bude od dospelých potulkárov vyberať symbolické vstupné 1 euro.

 

 

Turisticko-informačná kancelária Bardejov
Radničné námestie 21 
085 01 Bardejov 
Tel.: +421 (0) 54 474 4003
E-mail:
tikbardejov@proxisnet.sk

 

Zdroj/autor: tikbardejov, drom

VIDEO Bardejov - Radničné námestie



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: wikipedia,Dajama

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa