Kultúrna jeseň v Bratislave: do mesta prichádza stovka podujatí

2012-10-15 14:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Približne stovku podujatí ponúkne obyvateľom aj návštevníkom hlavného mesta festival Kultúrna jeseň v Bratislave. Ide o nultý ročník tejto série podujatí, ktorý vyvrcholí v predvianočnom období. Ľuďom ponúkne množstvo koncertov, výstav či divadelných predstavení.



Rôzne spoločenské podujatia sa tak počas jesene presťahujú z námestí do koncertných sál a výstavných siení a ponúknu ich verejnosti pod spoločným názvom Kultúrna jeseň v Bratislave.

Kultúrna jeseň v Bratislave ponúkne približne sto podujatí, z toho osem je tematických kultúrnych cyklov, šesť výstav a tri dlhodobé projekty. Bratislavské kultúrne a informačné stredisko pripravuje v rámci Kultúrnej jesene koncom októbra Medzinárodný festival gregoriánskeho chorálu v Jezuitskom kostole a v Dóme sv. Martina. Na 30. novembra je naplánovaná v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava premiéra divadelnej hry Dnes Hamlet nebude.

Galéria mesta Bratislavy ponúkne od 22. novembra kolekciu 314 kresieb Ladislava Mednyánszkeho, ktoré vystavuje na Liptove. Novinkou v programe Slovenskej filharmónie je túto jeseň séria organových recitálov, ktorá sa bude konať 18. novembra v koncertnej sieni filharmónie. Slovenské národné múzeum od 16. novembra spúšťa výstavu výrobkov maďarskej porcelánky Herend, ktorá bola založená v roku 1826 a jej výrobky sa vyvážajú do viac ako 60 krajín. Do programu Kultúrnej jesene prispeje aj Zoologická záhrada, ktorá na 8. decembra pripravuje Mikulášske kŕmenie zvierat s komentovaním.

Kultúrna jeseň v Bratislave sa skončí v hlavnom meste vianočnými koncertmi a podujatiami venovanými najkrajším sviatkom v roku.

 

Zdroj/autor: sita, jr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa