Lahôdka pre milovníkov starých vozidiel: padovský veľtrh veteránov

2013-10-22 15:00:00 |   |    | 

TALIANSKO - I keď sa na jeseň oficiálne ukončuje turistická sezóna v mnohých letoviskách, nadšených dovolenkárov to určite neoberie o chuť cestovať. Práve teraz totiž začína obdobie poznávacích zájazdov, ktoré nám ponúkajú nielen spoznávať kultúru európskych krajín, ale aj možnosť navštíviť rôzne festivaly a podujatia, ktoré sa konajú v tomto čase. Jedným z nich je Veľtrh veteránov v talianskej Padove, ktorý je každoročným magnetom pre milovníkov historických áut.



Na čo sa môžete tešiť?

Ďalší ročník Veľtrhu veteránov Auto e Moto d`Epoca sa bude v Padove konať počas štyroch dní od 24. do 27. 10. 2013. Cieľom organizátorov je poskytnúť návštevníkom prierez automobilovou históriou, v ktorom sa môžu nielen pokochať unikátnymi kúskami, ale aj dozvedieť na praktických ukážkach niečo viac o pokroku, ktorý nastal v priebehu rokov v tomto priemysle. Celá výstava je rozdelená do niekoľkých sekcií. Do tej najhlavnejšej patria veteránske automobily z rôznych období. Pozrieť si môžete kúsky vyrobené v niekoľkých sériách, ale taktiež unikátne raritné modely skonštruované na zákazku pre majetných kupcov. Práve tie tvoria najraritnejšiu časť výstavy.

Obdivovať tu môžete nielen autá, ale aj motorky a mnoho ďalších vecí. Jedna z častí je napríklad venovaná zbierke mini autíčok a tiež modelárom, ktorí sa tu môžu pochváliť vlastnými výtvormi. Nechýbajú ani dokumenty a publikácie týkajúce sa áut a samostatnú časť tvorí oddelenie s oblečením z rôznych historických období. Bohatá ponuka tak osloví o to viac turistov.

 

Stovky modelov, tisícky návštevníkov

Väčšinu výstavy sa organizátorom podarí zložiť vďaka modelom, ktoré patria do súkromných zbierok. Medzi vystavovateľov teda nepatria len múzeá, veľké firmy, ale aj obyčajní ľudia, ktorí sa chcú podeliť o svoju pýchu a radosť s inými. Tento rok očakávajú minimálne 1 600 vystavených kúskov, ktoré budú rozložené na ploche 90 tisíc metrov štvorcových. Organizátori očakávajú aj prekonanie minuloročného rekordu v podobe 60 tisíc návštevníkov. Vstupenku si môžete zakúpiť i online. K dispozícii je niekoľko alternatív od 1 dňového až po 4 dňový lístok. Cena najlacnejšieho je 19 eur na osobu - http://ticketing.padovafiere.it/biglietteria/listaEventiPub.do?lang=en&codice=auto13.

 

Kombinácie aj s Benátkami

I keď je možné vydať sa na veľtrh aj samostatne, keď je najvýhodnejšia kombinácia leteckej dopravy do Ríma a následného presunu vlakom, alebo vlastná automobilová preprava, zrejme najpohodlnejšou možnosťou budú rôzne poznávacie zájazdy, ktoré ponúkajú slovenské cestovné kancelárie. K dispozícii budete mať celodennú možnosť preskúmať areál výstaviska. Veľmi často sa tieto zájazdy kombinujú aj so zastávkou v Benátkach. Takže keď s vami pôjde niekto, koho automobily nezaujímajú, môže sa tešiť na spoznávanie talianskej histórie. Skutočne ideálna voľba pre páry. Cena tohto pobytu sa pohybuje od 150 eur na osobu vyššie, k tomu musíte pripočítať ešte poplatky za vstupné.

 

Zdroj/autor: David, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
1.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa