Šialené bitky o ležadlá: Ledva svitá a turisti utekajú k bazénom (VIDEO)

2023-07-28 17:00:00 |   |    | 

S ležadlami, ktoré nie sú spoplatnené, býva v hoteloch či na výletných lodiach pomerne veľký problém. Dovolenkári si ich totiž zvyknú obsadiť na celý deň, aj keď ich nevyužívajú, pretože potom by už žiadne voľné nemuseli nájsť. Videá z obľúbených destinácií dokazujú, že v "zápale boja" sú ochotní zájsť skutočne ďaleko.



Angličan Matthew Wine dovolenkoval s rodinou v Puerto De Santiago na kanárskom ostrove Tenerife, kde sa stal skoro ráno pri popíjaní kávy na balkóne svedkom skutočne bizarnej situácie. Na videu zachytil, ako ľudia už o pol siedmej ráno utekajú k bazénom, ktoré otvárajú až o desiatej. Chcú si totiž obsadiť ležadlá, ešte stále uložené na sebe, a umiestniť ich tam, kde im to najviac vyhovuje! „Bolo to tam obrovské – dva bazény a veľa ležadiel,“ priblížil pritom Matthew pre britský portál Daily Mail. „Keď sme okolo 9:00 zišli dole, bolo tam ešte veľa ležadiel, ktoré sa dali využiť.

Zástupca hotela Globales Suneo Tamaimo Tropical sa pre Daily Mail vyjadril, že hľadajú spôsob, ako situáciu riešiť. „Vo všetkých našich hoteloch je zakázané rezervovať si ležadlá. Hostí o tom ústne informujeme pri registrácii a v priestoroch na opaľovanie sú aj tabule s upozorneniami. Robíme všetko, čo je v našich silách, vrátane opatrenia, ktoré môžete vidieť na videu, že ležadlá k sebe pripútavame“. Ako dokazuje ďalšie video, v rezorte Viva na Malorke zašli už minulý rok ešte ďalej a zamestnanci uteráky a nafukovačky z ležadiel spratávali.

Problém s ich obsadzovaním sa pritom opakuje na mnohých miestach. Najmä v španielskych letoviskách je zvykom, že uterák alebo nafukovačka na ležadle znamená, že je obsadené a tento systém potom spôsobuje hotové boje. Dovolenkári ráno doslova utekajú k ležadlám, ako zachytáva ďalšie video na TikToku, nakrútené ešte minulý rok v štvorhviezdičkovom hoteli Spring Hotel Bitacora v Playa de las Américas na Tenerife. Niektorí údajne čakali na „otvorenie pretekov“ aj 90 minút.

@chloeturner_1 So I’m in Tenerife and everyone’s running to secure their sunbed spot #tenerife #hotelbitacora #holiday ♬ original sound - Chloe Turner

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 16. máj. 2024. Meniny má Svetozár.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa