V Paríži sa v noci zrútila časť obľúbenej atrakcie, ročne ju navštevuje 600-tisíc turistov

2024-04-25 09:00:00 |   |    | 

V noci na dnešok sa v Paríži zrútili krídla veterného mlyna, symbolu známeho kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentúra AFP s odkazom na vyhlásenie hasičov. Podľa nich si incident nevyžiadal žiadne zranenie. Príčiny nehody, ktorá postihla jeden z najznámejších objektov vo francúzskej metropole, sú teraz predmetom vyšetrovania.



Fotografiu ružovo natretého veterného mlyna, ktorý je symbolom podniku, bez vrtule so štyrmi krídlami zverejnili dnes ráno takmer všetky francúzske médiá. Krídla zrejme spadli na ulici a zničili aj svetelný nápis kabaretu. Incident sa stal medzi druhou a treťou hodinou dnes v noci, uviedla stanica BFM-TV. Podľa zdroja agentúry AFP sa krídla zrútili po konci prevádzkovej doby kabaretu. Trosky boli odstránené dnes ráno okolo ôsmej hodiny.
 

"Je to prvý incident tohto druhu od založenia 6. októbra 1889," upozornil podnik. V roku 1915 však priestory kabaretu vážne zničil požiar. Podľa vedenia Moulin Rouge kontrolujú veterný mlyn pravidelne technici, ktorí si však nevšimli žiadne závady.

Kabaret Moulin Rouge sa nachádza v štvrti Pigalle. V priebehu rokov sa stal jedným zo symbolov Paríža. Veterné mlyny boli ešte na začiatku 19. storočia relatívne bežné na neďalekom kopci Montmartre, kým sa táto časť mesta stala vyhľadávaným miestom pre umelcov a kultúru.

Incident sa stal niekoľko mesiacov pred začatím Olympijských hier vo francúzskej metropole, ktoré podľa očakávania pritiahnu do Paríža veľký počet návštevníkov. Samotný Moulin Rouge aj okolité podniky sú vyhľadávanou turistickou atrakciou. Podnik má otvorené celý rok a organizuje dve predstavenia denne. Každý rok ho podľa odhadov navštívi zhruba 600-tisíc ľudí.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa