KATASTROFY V Amsterdame havarovalo lietadlo so 135 cestujúcimi (4)

2009-02-25 14:30:00 |   |    | 

HOLANDSKO/ video - Deväť obetí na životoch si vyžiadala dnešná havária lietadla spoločnosti Turkish Airlines, ku ktorej došlo o 8:22 hod. na amsterdamskom letisku Schiphol.



Ďalších viac než 50 ľudí bolo zranených, z toho 25 utrpelo vážne zranenia. Informovali o tom na tlačovej konferencii na letisku holandskí predstavitelia a ukončili tak doterajšie rozpory v údajoch týkajúcich sa bilancie obetí.

     
Jeden z predstaviteľov tureckého ministerstva dopravy s odvolaním sa na zdroje z prostredia holandskej leteckej dopravy len krátko predtým pre stanicu CNN Türk povedal, že pri havárii zahynulo sedem ľudí. Iné turecké médiá zase informovali, že nehoda si vyžiadala možno až desiatku obetí na životoch.
     
Na palube sa nachádzalo dovedna 135 ľudí: 128 cestujúcich a sedemčlenná posádka.
     
Boeing 737-800, letiaci z Istanbulu, sa rozlomil pri pokuse o pristátie, keď dosadol na zem vedľa pristávacej dráhy. Na záberoch v holandskej televízii bolo vidno lietadlo s odtrhnutým chvostom a širokou trhlinou na trupe tesne za kokpitom. Pri havárii stroj nevzbĺkol.
     
K havárii došlo o 10.31 h za miernej hmly neďaleko terminálov Schiphol-u. Letisko sa nachádza 20 kilometrov juhozápadne od centra Amsterdamu. Viditeľnosť bola v čase nehody asi 4500 metrov. Kapitánom bol veľmi skúsený bývalý pilot vzdušných síl.

 

-----------------------------

HOLANDSKO/ video - Lietadlo spoločnosti Turkish Airlines Boeing 737-800 so 134 pasažiermi havarovalo dnes o 08:22 hod. pri pristávaní na amsterdamskom letisku Schiphol.

Havária lietadla spoločnosti Turkish Airlines, ku ktorej došlo dnes na amsterdamskom letisku Schiphol, si vyžiadala najmenej päť obetí na životoch. Uviedla to holandská televízia.
Predstavitelia aerolínií len krátko predtým informovali, že nehoda si nevyžiadala obete, hoci stanica CNN Türk ešte skôr uvádzala, že zahynula jedna osoba a najmenej 20 sa zranilo.
Riaditeľ Turkish Airlines pred novinármi uviedol, že na palube sa nachádzalo 127 cestujúci, vrátane jedného dieťaťa, a sedemčlenná posádka.
     
Boeing 737-800, letiaci z Istanbulu, sa rozlomil pri pokuse o pristátie, keď dosadol na zem vedľa pristávacej dráhy.

Na záberoch v holandskej televízii bolo vidno lietadlo s odtrhnutým chvostom a širokou trhlinou na trupe tesne za kokpitom. Pri havárii stroj nevzbĺkol.
     
Ako pre tureckú stanicu Channel 24 uviedol jeden z pasažierov, väčšina z ľudí na palube utrpela nejaké zranenia, niektorí však k vyviazli bez zranení. Na miesto dorazilo asi 30 sanitiek.
K havárii došlo o 08.22 hod. za miernej hmly neďaleko terminálov Schiphol-u. Letisko sa nachádza 20 kilometrov juhozápadne od centra Amsterdamu.
     

--------------------------------

HOLANDSKO - Havária lietadla spoločnosti Turkish Airlines (THY), ku ktorej došlo dnes na amsterdamskom letisku Schiphol, si nevyžiadala obete na životoch. Informovali o tom vysokí predstavitelia spoločnosti.

Riaditeľ aerolínií pred novinármi uviedol, že na palube sa nachádzalo 127 pasažierov, vrátane jedného dieťaťa, a sedemčlenná posádka. Stanica CNN Türk pôvodne informovala, že pri nehode zahynula jedna osoba a najmenej 20 bolo zranených.

Podľa predstaviteľov aerolínií THY sa zranili niektorí cestujúci v zadnej časti trupu lietadla, nikto však neprišiel o život.

-------------------------------------

HOLANDSKO - Stroj, ktorý letel z Istanbulu, sa rozlomil na tri časti, keď dosadol na zem vedľa pristávacej dráhy.
     
Podľa stanice CNN Türk pri nehode zahynul najmenej jeden človek, ďalších minimálne 20 bolo zranených; najmenej 50 pasažierov vyviazlo bez zranení.
     
Na záberoch v holandskej televízii vidno lietadlo s odtrhnutým chvostom a širokou trhlinou na trupe tesne za kokpitom. Pri havárii stroj nevzbĺkol.

 

Zdroj/autor: cnn,tasr,drom

VIDEO Havária lietadla Turkish Airlines



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: tasr/ap

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa