NA KRÍDLACH Prepady na letisku v Mexico city pokračujú

2009-03-03 09:30:00 |   |    | 

MEXIKO - Viac ako 800 dodatočných príslušníkov federálnej a miestnej polície sa bude starať o bezpečnosť na medzinárodnom letisku v mexickej metropole a v jeho okolí. Úrady tak rozhodli po sérii ozbrojených prepadov cestujúcich, ktorí si zamenili peniaze.



V bezprostrednom okolí letiska posilní hliadky 460 policajtov, informoval v pondelok generálny prokurátor mexickej metropoly Miguel Mancera. Federálna polícia posilnila svoje stavy od decembra o 350 príslušníkov, uviedol komisár Rodrigo Esparza.

     
V ostatnom čase olúpili pri letisku najmenej 18 ľudí. Páchatelia si vybrali osoby, ktoré po prílete menili peniaze v zmenárni. Medzi prepadnutými je päť cudzincov vrátane francúzskeho vedca, ktorého lupiči zastrelili po tom, čo zastavili jeho auto a ukradli mu v prepočte 4800 eur.

Mexiko zažíva nebývalú vlnu násilia spojenú najmä s drogovou kriminalitou, ktoré si tento rok vyžiadalo už viac ako 1000 obetí. Ani rázny postup polície a armády tento trend zatiaľ nezvrátil.


Ministerstvo zahraničných vecí SR v súvislosti s množiacimi sa prípadmi podvodov a prepadov, upozorňuje slovenských turistov cestujúcich do Mexika, aby si nemenili peniaze na medzinárodnom letisku v Mexico City. Uprednostnite radšej niektorú z pobočiek bánk v meste, alebo recepciu hotela a zvýšte v týchto prípadoch takisto ostražitosť. Pri cestách z medzinárodného letiska použite iba registrované taxíky. V prípade prepadu sa nebráňte, ale odovzdajte požadované peniaze či iné cenné predmety, nakoľko lupiči môžu byť ozbrojení a pri najmenšom

 

Zdroj/autor: tasr,mzvsr,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa