NA MORI Luxusný klenot Norwegian Epic

2009-03-11 11:45:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY/EÚ/ video- Lodná spoločnosť Norwegian Cruise Line minulý týždeň predstavila svoju najnovšiu pýchu, turistickú, výletnú luxusnú loď - Norwegian Epic



Norwegian Epic má 19 poschodí, je dlhá 325 a široká 40 metrov. S výtlakom 153 tisíc ton a kapacitou 4200 pasažierov bude patriť medzi najväčšie vo flotile jedenástich lodí, ktorými spoločnosť operuje.


Norwegian Epic je v súčasnosti zakotvená vo francúzskom prístave St.Nazaire a svoju prvú oficiálnu plavbu by mala absolvovať v máji 2010.

 

Norwegian Cruise Line (NCL) –  spoločnosť so sídlom v Miami na Floride, vznikla v roku 1966 ako Norwegian Caribbean Line. Počas svojej 43 ročnej histórie sa jej darí lámať hranice tradičnej lodnej turistickej dopravy. Vypracovala si vlastnú filozofiu plavby takzvaný  „Freestyle Cruising“, ktorej prispôsobuje aj prevádzku svojich lodí. Cestujúci tak dostávajú možnosť maximálneho a flexibilného využitia času stráveného na lodi. NCl patrí aj dcérska spoločnosť - Norwegian Cruise Line America  

 

Zdroj/autor:  ncl,luxusneplavby,drom

VIDEO Norwegian Jade je zatiaľ poslednou loďou spoločnosti NCL spustenou na vodu (2008) - Plavba z Southamptonu na North Cape (Severný mys)

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa