CHORVÁTSKO Nové hotely a služby

2009-04-15 14:00:00 |   |    | 

CHORVÁTSKO - Dubrovnícko-neretvianska župa očakáva v tomto roku turistov s mnohými novinkami. Jedno z najkrajších svetových turistických miest – Dubrovník, ako aj ďalšie známe strediská ako sú: Cavtat, Korčula, Ston, Orebić, ostrov Mljet, Elafitské ostrovy, Vis a ďalšie, priťahujú tradične veľký počet návštevníkov.



Turistickí pracovníci pre nich v tomto roku pripravili dodatočné argumenty. Pre sezónu 2009 budú hosťom k dispozícii aj nové objekty, ktorých infraštruktúrne novoty zmenia pobyt v regióne na ešte príjemnejší a zaujímavší.

Takto sa v máji návštevníkom otvoria dvere hotela Valamar Lacroma Resort, prevádzkovaného v rámci hotelovej spoločnosti Dubrovnik – Babin kuk. Hotel sa bude pýšiť štandardom vysokých štyroch hviezdičiek a kapacitou 385 izieb a 16 apartmánov, ďalej bude ponúkať kongresovú sálu s kapacitou tisíc miest, 7 menších sál, wellnessové centrum s rozlohou tisíc metrov štvorcových, 6 barov a reštaurácií.

V júli tohto roku navštívia prví hostia aj hotel a apartmány Radisson SAS Resort v Orašaci v bezprostrednej blízkosti mesta Dubrovník. Tieto zariadenia budú patriť do päťhviezdičkovej kategórie. V hoteli je155 izieb a 24 apartmánov a v apartmánovej osade ďalších 207 ubytovacích jednotiek.

 
Osada – ktorá sa nachádza na mieste niekdajších Záhrad slnka – bude ponúkať aj mnohé športovo-rekreačné služby, wellness & spa, niekoľko reštaurácií a barov, kongresové centrum atď.

V historickom jadra mesta Korčula na rovnomennom ostrove sa v júni otvorí pre hostí Hotel Palác Dimitri–Lešić. Ide o prvý päťhviezdičkový hotel na tomto ostrove. Hotel sa nachádza v úplne obnovenom historickom paláci v centre Korčule, hneď vedľa rodného domu Marka Pola.

Je v ňom šesť luxusných apartmánov a ďalšie služby na spestrenie a spríjemnenie pobytu v ňom: wellness & spa, reštaurácie, kaviareň atď. Vo väčšine existujúcich hotelov bude hostí v tejto sezóne očakávať bohatšia ponuka a obnovené ubytovacie kapacity. Rovnako tak aj samotné turistické strediská na svojich návštevníkov čakajú upravenejšie, pripravené a doplnené novými službami a atrakciami.

Napríklad mesto Dubrovník získalo začiatkom februára neďaleko svojich hradieb garáž s kapacitou 711 miest. Začiatkom februára sa tu dokončilo aj osvetlenie mestských hradieb, pričom druhá časť tohto projektu bude ukončená koncom júna. Pritom je dôležité spomenúť, že sa projekt osvetlenia mesta realizuje podľa zvlášť vypracovaného projektu, ktorý rešpektuje pravidlá a využíva primerané osvetľovacie technológie šetriace vzácne historické pamiatky v meste.

Po skončení úpravy pobrežia vo Velej Luke sa plánuje úprava parkoviska a výsadba zelene s ďalšou inštaláciou lámp a lavičiek, ktoré zlepšia úroveň vybavenosti centra Velej Luky, známeho turistického strediska na ostrove Korčula.

 

Zdroj/autor: chtz, visitdubrovnik, reklamný článok

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa