DOMA Letná plaváreň v Trenčíne

2009-05-27 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Možno poslednú sezónu má pred sebou letná plaváreň v Trenčíne, ktorú dnes mesto otvára .



V najbližších rokoch má ustúpiť prekládke trate v rámci modernizácie železnice v meste. V minulom roku navštívilo letnú plaváreň 35 297 ľudí. Trenčianska samospráva už pripravuje výstavbu novej letnej plavárne na Ostrove, vzdušnou čiarou niekoľko sto metrov od tej súčasnej.

Návštevníci sa môžu tešiť na väčší rozsah otváracích hodín, dlhšie kúpanie, nočné kúpanie, viac ležadiel, slnečníkov aj športového náradia. Kúpalisko bude otvorené za každého počasia mimo búrok a väčšieho dažďa.

Na súčasnej plavárni je rekreačný bazén, detský bazén a 50-metrový plavecký bazén. Veľkou rekonštrukciou prešla naposledy pred deviatimi rokmi, keď osadili rekreačný antikorový bazén.

Na novej plavárni vybudujú 25-metrový plavecký bazén a ďalšie oddychové bazény, vrátane toboganov. Podľa predstáv mesta by novú plaváreň mali otvoriť počas letnej sezóny v roku 2010. Pôvodnú letnú plaváreň zbúrajú až po dostavbe novej. Mohlo by sa dokonca stať, že jednu sezónu budú mať Trenčania k dispozícii dve kúpaliská.

Mesto pre plaváreň vytypovalo lokalitu na Ostrove, ktorého územie patrí sčasti susednej obci Zamarovce. Tá sa po roku 1989 od mesta oddelila. Mesto vlani odkúpilo od obce potrebné pozemky. Plaváreň sa bude rozprestierať na území od vstupu na Ostrov z mosta až po reštauráciu pri športovej hale.

 

 

Letná plaváreň Trenčín

Mládežnícka 2
911 01 Trenčín
Tel.: 032/743 27 44
E-mail : mosko@plavarentrencin.sk
Web: www.plavarentrencin.sk

 

Zdroj/autor: sita, trencin, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: plavarentrencin.sk

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa