POZOR Cestovka Tomi Tour skončila (2)

2009-07-19 09:00:00 |   |    | 

ČESKO/SLOVENSKO - Cestovná kancelária Tomi Tour spojená s podnikateľom Václavom Fischerom ukončila činnosť. Poisťovňa Union uhradí všetky oprávnené nároky klientov.



Desiatky klientov Tomi Tour sa v piatok ocitli v zúfalej situácii, keď v Turecku cestou na letisko ich vlastná delegátka, spolu so zástupcom spolupracujúcej tureckej cestovnej kancelárie, od nich nevyberavým spôsobom požadovala za transfer 30 eur. Poplatok museli zaplatiť aj deti.
     
Delegátka a turecký podnikateľ cestujúcich držali v prehriatom autobuse s vypnutou klimatizáciou, a keď jedna z cestujúcich odpadla, odmietli zavolať sanitku. Jednu rodinu, ktorá nezaplatila, napokon z autobusu vysadili.
     
Cestujúci sa včera ráno vrátili do Prahy a v poriadku je aj rodina, ktorú z autobusu vysadili. Prípad zamestnal českých diplomatov v Turecku i v Prahe a pravdepodobne ho rieši už aj turecká polícia.
     
S českou cestovnou kanceláriou Tomi Tour je spojená kontroverzná postava podnikateľa Václava Fischera, ktorý vytváral mediálny a reklamný obraz cestovky.

 

-----------------------------------

 

ČESKO/SLOVENSKO (18.7.) - Kancelária má teraz v zahraničí asi 3000 svojich klientov. O ich návrat sa postarajú České aerolínie (ČSA) spolu s poisťovňou Union.
     
ČSA dnes zrušili lety na Ibizu a do tureckej Anatólie. Na ruzynskom letisku zostali desiatky ľudí.
     
Zástupcovia Tomi Tour však na letisko neprišli. Turistov o situácii informovali pracovníci ČSA. Aerolínie oznámili, že od dnešného dňa prestávajú prepravovať klientov Tomi Tour do zahraničia. Celkom ide  do budúceho štvrtka o 10 objednaných letov.
     
"Ukončenie činnosti cestovnej kancelárie Tomi Tour je najväčším prípadom za posledných 12 rokov od krachu CK Travela v roku 1997," povedal šéf Asociácie českých cestovných kancelárií a agentúr Tomio Okamura.
     
Tomi Tour má najviac klientov v Egypte, na Molorke a v Turecku.
     
Návrat klientov pôjde na účet slovenskej poisťovne Union, v ktorej sa cestovná kancelária poistila pred úpadkom. Poisťovňa však nie je schopná vlastnými silami dopraviť turistov domov, preto žiada o pomoc ostatné cestovné kancelárie.
     
"Tomi Tour je veľkoryso poistená na sumu 234,60 milióna Kč (9,05 milióna eur), a z nej sa ľahko pokryjú všetky nároky," informuje klientov na internetových stránkach Fischer, ktorý v nej figuruje ako obchodný a marketingový manažér.
     
Táto CK patrila k desiatim najväčším v Česku. Vlani mala približne 50.000 klientov.
     

Union poisťovňa uhradí záväzky Ck Tomi Tour v úpadku

Slovenská poisťovňa Union oznámila, že uhradí záväzky pražskej cestovnej kancelárie Tomi Tour, s. r. o., ktorá včera vyhlásila úpadok. O rozhodnutí informovala Union poisťovňa potom, ako jej CK oznámila, že sa dostala do finančných problémov a v súčasnosti už nie je schopná uhradiť záväzky voči svojim klientom a dodávateľom služieb.
     
"Vzhľadom na to, že CK TOMI TOUR má platnú poistnú zmluvu pre prípad úpadku uzatvorenú s Union poisťovňou, všetky oprávnené nároky klientov voči CK poisťovňa vyrovná," uvádza sa v tlačovej správe Union poisťovne. Na základe tejto zmluvy poisťovňa zabezpečí pre klientov CK, ktorí sa v súčasnosti nachádzajú v zahraničí, dopravu späť do vlasti.
     
Platnú zmluvu pre prípad úpadku má Union poisťovňa uzatvorenú aj s CK Tomi Tour so sídlom v Nitre a voči jej klientom bude Union postupovať rovnako, potvrdila hovorkyňa a vedúca odboru komunikácie Union poisťovne Judita Smatanová.
     
Zároveň Union poisťovňa vyzýva klientov CK Tomi Tour v Prahe a Nitre, ktorí majú zakúpený zájazd u tejto cestovnej kancelárie, ale dosiaľ naň nevycestovali, aby si na základe poistných podmienok

 

  • písomne vzniesli u slovenskej Union poisťovne nárok na poistné plnenie,
  • a to najneskôr do dvoch mesiacov od dňa, kedy mal byť zájazd skončený.

 

O poistné plnenie môžu poškodení klienti CK Tomi Tour požiadať:

 

  • vyplnením formulára Hlásenie poistnej udalosti, ktorý nájdu na webových stránkach www.unionsk.cz alebo www.union.sk,
  •  a o jeho zaslanie požiadajú v pracovných dňoch zákaznícke call centrum poisťovne Union. 

 

UNION call centrum 0850 111 211; číslo zo zahraničia: 00421 (2) 2081 1811

 

Vyplnený formulár s dokladmi, ktorými sú cestovná zmluva uzatvorená s CK a doklad o uhradení zálohy na zájazd alebo ceny zájazdu, je potrebné zaslať na adresu Union poisťovne.

 

      

UNION poistovňa,
Bajkalská 29A
Bratislava
Tel: 00421 2 208 15 911
Fax.: 00421 2 5342 1112
mobil: 00421 904 895 605
e mail:
elena.majekova@union.sk
http://www.unionsk.cz

Tomi Tour, s.r.o.
Štefánikova 15
94901 Nitra
Tel.037 6578 731
Fax 037 6578 732
nitra@tomitour.com
www.tomitour.com/sk

Tomi Tour s.r.o.
Zlatnická 1130/12
11000 Praha
E-mail: 
praha@tomitour.com 
http://www.tomitour.com
Telefon: 222 313 834
604 900 561 (T-Mobile)
Fax: 222 313 839


 

Zdroj/autor: tomitour, idnes,union, tasr, drom,

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa