CESTOVATEĽKA Týždne módy

2009-09-25 13:00:00 |   |    | 

TALIANSKO/ VEĽKÁ BRITÁNIA/ video - Po Londýne a pred Parížom sa v stredu otvoril týždeň milánskej módy, kde sa predstaví viac než 90 prehliadok dámskych modelov na jar a leto budúceho roka.



Ako obyčajne zahájila kolotoč prehliadok, ktoré budú až do 29. septembra predstavovať kolekcie najprestížnejších talianskych módnych domov, Elena Miro, značka určená pre ženy plných tvarov.

Včera vystúpili na móla Giorgio Armani a Prada, ako aj Just Cavalli a Antonio Marras. Dnes prišli na rad značky Alberta Ferretti, VersaceGianfranco Ferré a Jil Sander, zajtra to budú Bottega Veneta, Roberto Cavalli, Emporio ArmaniMoschino a Max Mara.

Kolekcie Dolce and Gabbana, Fendi, Missoni, Etro, John Richmond a Salvatore Ferragamo sa predstavia v nedeľu. V pondelok sa vystriedajú predovšetkým značky Dsquared2, Frankie Morello a Laura Biagiotti.

Prvý a posledný deň prehliadok budú venované značkám, ktoré nie sú v zahraničí príliš známe.

Oproti milánskemu týždňu módy sa minulý týždeň jubilejný ročník London Fashion Weeku niesol v znamení niektorých veľkých mien britskej módy, ktoré sa vrátili do anglickej metropoly.

Najprv oznámila návrat značka Burberry Prorsum, po nej sa rozhodol vrátiť z New Yorku Matthew Williamson a ďalšími v poradí boli Pringle, Jonathan Saunders a Antonio Berardi. Okrem nich predviedli svoje kolekcie klasické mená britskej módy ako Vivienne Westwood, Betty Jackson, Stella McCartney a Paul Smith, rovnako tak aj mladší tvorcovia Richard Nicoll, Marios Schwab, Christopher Kane a Mark Fast.

Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch dáva londýnsky týždeň módy priestor nastupujúcim talentom i celebritám ako je značka Twenty8Twelve herečky Sienny Millerovej a jej sestry Savannah či Jasmine de Milo, dcéry majiteľa obchodného domu Harrod's Mohameda Al Fayeda.

 

Tak milé cestovateľky, šup šup kúpiť letenku do Milána, zbaliť kufre (nezabudnite hlavne na kreditku) a môže sa vyraziť nakupovať! Ak by vám vaše úspory nakoniec nestačili na drahé modely od talianskych dizajnérov, náladu si určite vylepšíte na týchto adresách: Via Zumbini 37, Piazza Duomo, Serravalle Scrivia, Via Montenapoleone 26, kde nájdete kvalitné kúsky za skvelé ceny! A potom si dajte aperitivo!

 

Zdroj/autor: ctk, janqa, drom

VIDEO Burberry Prorsum jar/leto 2010 - Londýn



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ap

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 12. máj. 2024. Meniny má Pankrác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa