VLAKOM Výluka vlakov v Banskej Bystrici

2010-05-03 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Od utorka 20. apríla do pondelka 24. mája budú v úseku Banská Bystrica - Kostiviarska odrieknuté všetky vlaky osobnej dopravy a nahradené náhradnou autobusovou dopravou...



Dôvodom odrieknutia vlakov je výluka železničnej trate v úseku Banská Bystrica – Kostiviarska  pre výstavbu cestnej komunikácie „Rýchlostná cesta R1, úsek č. 4, Banská Bystrica – severný obchvat“.

Počas pracovných dní  budú jazdiť dva vlaky, ktoré budú  nahradené autobusmi v úseku Banská Bystrica – Kostiviarska - Uľanka, a to  zrýchlený  vlak (Zr) 1840 „Strečno“ a osobný vlak (Os) 7301  (z Vrútok do Banskej Bystrice).

Železnice (ZSSK)  pre  prebiehajúce výlukové práce na koridoroch medzi železničnými stanicami Žilina – Nové Mesto nad Váhom a Žilina – Čadca nezaručujú čakanie všetkých prípojných vlakov v železničných staniciach Žilina, Vrútky, Banská Bystrica a Zvolen os. st.

 

Náhradné zastávky pre náhradnú autobusovú dopravu

autobusy NAD budú pristavené v železničných staniciach Banská Bystrica, Kostiviarska a Uľanka  pred staničnou budovou,

zastávka  náhradnej autobusovej dopravy pri vlaku Os 7301 v Kostiviarskej bude na hlavnej ceste, na autobusovej zastávke dopravcu  SAD Banská Bystrica – „Kostiviarska, železničná stanica“.

 

Lôžkový vozeň WLAB 379 ČD nebude radený vo vlakoch:

 

  • Zr 1847 Šturec - na trati Vrútky – Banská Bystrica – Sliač kúpele. Cestujúci do staníc Banská Bystrice a Sliač kúpele budú prepravení z Vrútok vo vozňoch na sedenie. Vozeň na trati Vrútky - Zvolen os. st. bude dopravený odklonom cez Kremnicu s príchodom do Zvolena os. st. o 7.58 h.
  • Zr 1849 Kľak - na trati Žilina - Vrútky – Banská Bystrica – Sliač kúpele. Cestujúci do staníc Banská Bystrica a Sliač kúpele budú prepravení zo Žiliny vo vozňoch na sedenie. Vozeň na trati Žilina - Zvolen os. st. bude dopravený odklonom cez Kremnicu s príchodom do Zvolena os. st. o 9.15 h.
  • Zr 1846 Šturec -  na trati Sliač kúpele – Banská Bystrica. Cestujúci budú prepravení vo vozňoch na sedenie. Do lôžkového vozňa si môžu prestúpiť v železničnej stanici Diviaky.

 

Vo vlakoch

 

  • Zr 1840 na trati Zvolen os.st. –  Diviaky
  • Ex 144 na trati Zvolen os.st. –  Vrútky
  • Zr 1842 na trati Zvolen os.st. –  Žilina
  • Ex 231  na trati Banská Bystrica  - Zvolen os. st.
  • Zr 1845 na trati Banská Bystrica  - Zvolen os. st.

nebudú radené miestenkové vozne, vozeň 1. triedy, oddiel pre cestujúcich s obmedzenými pohybovými schopnosťami, reštauračný vozeň a pojazdná úschovňa batožín.

 

Ďalšie konkrétne zmeny sú v informácii o mimoriadnej zmene – výveska pre cestujúcich, ktorá je zverejnená aj na železničných staniciach a na webovej stránke ZSSK, alebo na čísle Kontaktného centra 18 188.

 

 

Zdroj/autor: zssk.drom

 


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa