NA KRÍDLACH Travel Service bude lietať aj z Bratislavy a Košíc

2010-05-12 08:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Česká letecká charterová spoločnosť Travel Service, včera vstúpila na slovenský trh. Prepravovať bude klientov cestovných kancelárií do tridsiastich piatich destinácií v dvanástich krajinách sveta. Väčšina liniek bude prevádzkovaná z Bratislavy, ďalšie, približne tretina, z Košíc.



 Spoločnosť Travel Service prevzala prepravu klientov väčšiny slovenských cestových kancelárií. "Predpokladáme, že prepravíme zhruba 200 tisíc až 220 tisíc cestujúcich v priebehu letnej sezóny," informoval obchodný riaditeľ spoločnosti Peter Šujan. Aerolinky budú lietať zo Slovenska do 35 destinácií v tucte krajín, záujem je vraj najmä o spojenie s Tureckom a Egyptom. Menšiu časť slovenských letov budú prevádzkovať z Košíc.
   
Celkovo sa Travel Service chystá v letnej sezóne zabezpečovať prepravu na Slovensku štyrmi lietadlami, na zimu ponechá v krajine pravdepodobne jeden stroj. Rokovania s cestovnými kanceláriami o kontraktoch na zimnú sezónu sa podľa Šujana zatiaľ iba rozbehli. "Rysuje sa nejakým spôsobom let na Kubu," priblížil Šujan. V zimných mesiacoch zvykne spoločnosť zabezpečovať najmä prepravu dovolenkárov do exotických krajín.
   
Rozšíreniu aktivít Travel Service na Slovensko nahrali aj problémy viacerých prepravcov, ktorí donedávna ponúkali lety z bratislavského letiska. "Dopravcovia, ktorí tu pôsobili, sa dostali do nejakých problémov a cestovné kancelárie nemali žiadnu možnosť prevádzkovať lety z Bratislavy," povedal generálny riaditeľ Travel Service Roman Vik.
   
Travel Service sa na Slovensku podľa Vika nezameria výlučne na domácu klientelu. "Chceli by sme okrem turistov slovenských stiahnuť tiež časť rakúskeho a maďarského trhu," poznamenal. Rozšírenie pravidelných liniek Smart Wings aj na bratislavské letisko plánuje spoločnosť od budúceho roka. "Aj keď v konkurencii s Viedňou si samozrejme uvedomujeme, že to bude veľmi ťažké," myslí si generálny riaditeľ. Pravidelné linky Smart Wings smerujú najmä do stredomorských letovísk a európskych metropol. 

Charterové lety by mala onedlho rozbehnúť aj nová slovenská letecká spoločnosť AirExplore, ktorá vznikla na základoch cestovnej agentúry SlovExplore. Podľa serveru etrend.sk sa firma plánuje o prepravu slovenských dovolenkárov uchádzať až v budúcom roku. Dovtedy by mala operovať v Taliansku.
   

Travel Service pôsobí na českom trhu už od roku 1997 a vlani prepravil 2,7 milióna pasažierov. Na začiatku roka mal vo flotile sedemnásť lietadiel, z toho dvanásť Boeingov 737-800 pre 189 cestujúcich. Prevádzkuje aj dcérsku nízkonákladovú spoločnosť Smart Wings a aerotaxíkovú službu pre VIP klientelu deväťmiestnymi luxusnými americkými prúdovými lietadlami Cessna 680.  

 

Travel Service, a.s. - Slovensko
Letisko M.R. Štefánika
823 11 Bratislava
Tel.: +421 -2 -33 03 5002 

Travel Service a.s.
K letišti 1068/30
160 08 Praha 6
Česká republika
Tel: +420 220 11 5069
Fax: +420 220 11 5039

 

Zdroj/autor: travelservice,čtk,drom

VIDEO Travel Service



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa