VLAKOM Na trase Žilina - Bratislava meškajú spoje (2)

2010-06-16 10:50:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Dnes ráno o 4.35 h bola zastavená železničná doprava v traťovom úseku Zlatovce - Trenčín v dôsledku vykoľajenia nákladného vlaku v železničnej stanici Zlatovce. Po 17. hodine sú na železnici v danom úseku prejazdné obe koľaje a vlaky už jazdia bez obmedzenia.



Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa Železníc SR Martina Pavlíková.

V Trenčíne sa pri Old Herolde dnes o pol piatej ráno vykoľajil posledný vagón na nákladnom vlaku, ktorý z Poľska do Rumunska viezol čierne uhlie.

Obe koľaje na trati museli uzavrieť, cestujúcich na úseku prevážali autobusy, čo na hlavnom železničnom ťahu medzi Bratislavou a Košicami spôsobilo značné meškanie. Príčinou vykoľajenia bola zrejme technická chyba, pravdepodobne na vozni. Pavlíková uviedla, že presné príčiny nehody ukáže až vyšetrovanie. Vykoľajený vozeň odstraňovali dva žeriavy.

 

-----------------------------------

 

SLOVENSKO/ 16.6./  - Dnes ráno o 4.35 h bola zastavená železničná doprava v traťovom úseku Zlatovce - Trenčín v dôsledku vykoľajenia nákladného vlaku v železničnej stanici Zlatovce.

Cestujúci na trase Bratislava - Žilina a opačne budú medzi stanicami Melčice, Zlatovce a Trenčín prevezení autobusmi.  Vzhľadom na zmenu organizácie dopravy budú vlaky v priebehu dnešného dopoludnia meškať od 10 do 60 minút a možno aj viac.

Vykoľajený vagón vážne poškodil koľaj, oprava bude trvať celý deň

Vozeň nákladného vlaku, ktorý sa vykoľajil dnes ráno o 04.20 h v Trenčíne, vážne poškodil železničnú trať, jej oprava bude trvať pravdepodobne celý deň. Vyplýva to z vyjadrenia hovorkyne Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martiny Pavlíkovej.

Podľa nej bude treba najskôr odstrániť vykoľajený vagón, použiť na to budú musieť špeciálny žeriav. Pri vykoľajení došlo na niekoľkých miestach k "pretrhnutiu" súpravy, vagóny sa budú musieť posúvať postupne. "Došlo však aj k posunutiu železničnej koľaje asi o jeden meter, čo je závažnejší problém. Predpokladám, že v priebehu dnešného dňa by sa to malo dať do poriadku," doplnila Pavlíková s tým, že náhradnú dopravu zabezpečujú momentálne tri autobusy, štvrtý zháňajú. Vlaky meškajú 100 a viac minút.

Úplne odstavená je nielen doprava na hlavnej slovenskej železničnej tepne v úseku Trenčín - Zlatovce, ale aj cestná doprava do trenčianskej mestskej časti Zlatovce. Vlak stojí priamo na chránenom železničnom priecestí.

Meškanie vlakov sa dotklo stoviek cestujúcich, ktorí v železničných staniciach Trenčín a Zlatovce čakajú na náhradnú autobusovú dopravu.

Posledný vagón nákladného vlaku sa vykoľajil dnes ráno o 04.20 h. Vozeň patrí poľskému dopravcovi PKP Cargo, dopravcom nákladného vlaku na území Slovenska je Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a. s. .

Príčiny nehody vyšetrujú inšpektori bezpečnosti železničnej dopravy ZSSK CARGO a vyšetrovatelia zo ŽSR a ŽP. TASR o tom informovala Monika Schmidtová zo Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia.
 

 

Ďalšie podrobnosti o cestovaní vlakom získate na čísle Kontaktného centra 18 188,  v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk

 

Zdroj/autor: zssk,tasr,sita,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 16. máj. 2024. Meniny má Svetozár.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa