NA KRÍDLACH Mexické aerolínie pod ochranou

2010-08-04 08:30:00 |   |    | 

MEXIKO - Mexicana de Aviacion, najväčšia letecká spoločnosť v Mexiku, podala na súdoch v Mexico City a New Yorku žiadosti o ochranu pred veriteľmi po tom, ako sa nedohodli s pilotmi a palubným personálom na novej mzdovej dohode.



Žiadosť o ochranu pred veriteľmi, ktorá by nemala výraznejšie ovplyvniť činnosť firmy, sa netýka nízkonákladových divízií spoločnosti Click a Link.

Mexicana je členom aliancie One World a jednou z dvoch najväčších leteckých spoločností, druhou je AeroMexico, ktoré zabezpečujú lety medzi USA, Kanadou, Európou a populárnymi dovolenkovými destináciami Cancún a Puerto Vallarta.

Spoločnosť oznámila, že bankrotová ochrana jej umožní reštrukturalizáciu a zabezpečenie životaschopnosti spoločnosti. V úsilí udržať chod firmy nad vodou potom, ako aerolíniami otriasla hospodárska kríza, spoločnosť žiadala od pilotov súhlas so znížením platov o 41 percent a od palubného personálu o 39 percent.

Zároveň požadovala zníženie počtu zamestnancov o 40 percent. Piloti aj palubný personál podmienky leteckej spoločnosti odmietli s tým, že už pred rokmi sa vzdali viacerých výhod.


 

 

Zdroj/autor: reuters,ap,bloomberg,tasr,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa