NA KRÍDLACH Ryanair prestane lietať do Belfastu

2010-09-02 08:30:00 |   |    | 

ÍRSKO - Írska nízkonákladová spoločnosť Ryanair oznámila, že od 31. októbra prestane lietať do severoírskeho Belfastu, pretože tamojšia vláda nie je schopná schváliť predĺženie pristávacej dráhy. Lietadlo Ryanairu núdzovo pristálo kvôli poliatej pasažierke.



Šéf Ryanair Michael O'Leary vyhlásil, že aerolínie nie sú ochotné "tĺcť si hlavu o krvavý múr" dlhšie ako tri roky.

Majitelia letiska sa od roku 2008 snažia predĺžiť pristávaciu dráhu o štvrtinu na 2500 metrov, aby na nej mohli pristávať plne obsadené lietadlá, ktoré spájajú Belfast s kontinentálnou Európou.

Letecké spoločnosti sú pre krátku dráhu nútené obmedzovať počet cestujúcich a tiež množstvo paliva v nádržiach, aby ich stroje zvládli manévre na krátkej dráhe.

Severoírska katolícko-protestantská vláda opakovane odložila schválenie predĺženia dráhy s odôvodnením, že to musí prekonzultovať s verejnosťou, pretože letisko sa nachádza blízko husto obývaných štvrtí.

Aktivisti z Belfastu tvrdia, že predĺženie dráhy umožní pristávanie väčších lietadiel, čo znamená viac hluku.

 

Lietadlo pristálo kvôli poliatej pasažierke

Kvôli pasažierke, ktorá sa poliala horúcim čajom a oparila sa, muselo včera v severonemeckých Brémach núdzovo pristáť lietadlo Ryanairu na linke z anglického Liverpoolu do poľskej Poznane.

Päťdesiatšesťročná Britka bola ešte na Brémskom letisku ošetrená a následne prepustená. Lietadlo pokračovalo v lete bez nej. Žena cestovala do Poľska vlakom.

 

Zdroj/autor: ryanair,ap,tasr,čtk,reuters,drom


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa