Chodník cez Prielom Dunajca

2010-09-07 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Štátne lesy Tatranského národného parku začali rekonštrukciu na červeno značkovaného turistického chodníka v Prielome Dunajca v Pieninskom národnom parku.



Predpokladá sa, že počas prác budú krátke obmedzenia pre turistickú verejnosť. V záujme výkonu prác bez kolízií bude možno potrebné turistický chodník dočasne uzavrieť.

O podrobnostiach a prípadných uzávierkach turistického chodníka budú Štátne lesy TANAP-u informovať aj prostredníctvom svojej internetovej stránky, aj prostredníctvom informačných tabúľ umiestnených priamo v teréne.

Turistický chodník v Prielome Dunajca počas tohtoročných povodní na viacerých miestach vážne poškodila voda rieky Dunajec.

Štátne lesy TANAP-u ako správca turistickej siete v Pieninskom národnom parku sa rozhodli opraviť celý chodník v dĺžke približne osem kilometrov. Opravený chodník by mal byť turistom k dispozícii bez obmedzení na začiatku budúcej letnej turistickej sezóny.

Turistický chodník v Prielome Dunajca z Červeného Kláštora do Lesnice slúži v oboch smeroch okrem peších turistov a cyklistov aj ako jediný bezbariérový turistický chodník v Pieninách pre turistov so zníženou schopnosťou pohybu. Po opravách bude plne funkčný a opätovne bude slúžiť širokej turistickej verejnosti.

 

Prielom Dunajca je jednou z najkrajších prírodných rezervácia v Európe. V dĺžke 8,5 km ho vymodelovala rieka Dunajec v podloží pieninského úseku bradlového pásma. Údolie rieky je tu hlboké 200 - 300 m a koryto vytvára 7 veľkých meandrov. Predstavuje krajinársky a prírodovedne najhodnotnejšie územie Pieninského národného parku s veľmi významnou turistickou atraktivitou. Turistický chodník popri rieke v prielome spája známy Červený Kláštor s obcou Lesnica na opačnej strane. Chodník je zároveň náučno-exkurznou trasou s 10 zastávkami

 

 

Štátne lesy TANAPu
059 60 Tatranská Lomnica
Tel.: 052/478 03 11
Fax: 052/478 03 59
E-mail:
sekretariat@lesytanap.sk

 

Zdroj/autor: sita, lesytanap, drom
 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Lesy Tanap/Peter Gállik

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 29. máj. 2024. Meniny má Vilma.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa