NA MORI Na palube lode Epic

2010-09-10 14:00:00 |   |    | 

Najnovšia výletná loď nórskej spoločnosti NCL Epic, svoju inauguračnú plavbu absolvovala len tento rok v máji. Prinášame vám malú ochutnávku, ktorá nám umožní vniesť trochu svetla do u nás stále neprebádaných vôd luxusných plavieb...



NCL Epic má 18 poschodí, 329 m dĺžky a 40 m šírky. Tieto parametre si človek tažko vie predsatviť „na suchu“ a nie ešte na vode a tak prvý šok čaká na každého, kto ešte žiadnu výletnú loď odobných rozmerov nevidel na vlastné oči.

Žiaden obrázok ani video vám nikdy tento zážitok nesprostredkuje. O tom, že sa skutočne bolo na čo pozerať aj „z druhej strany“, dokazuje aj veľké množstvo ľudí lemujucich breh zálivu, keď si prišli inauguračnú plavbu vychutnať aspoň z vonku.  My sme na palube už medzitým začali objavovať krásy tejto novej lode.

 

  • Ubytovanie

NCL Epic je navrhnutá tak, aby poskytovala komfort a uspokojila potreby naozaj každému pasažierovi. Kajuty, ale aj celá loď je navrhnutá podľa pravidiel Feng shuej. Táto skutočnosť je cítiť skutočne všade a my môžeme vyvrátiť prvý mýtus, že Luxusné plavby sú „luxus, ktorý si nemôžeme dovoliť.“ Pravdou ale je, že je to luxus cenovo porovnateľný s bežnou, kvalitnou dovolenkou na pevnine. Rozhodne je však luxus na lodi lacnejší, než luxus na pevnine.

 

  • Považujete sa bežného turistu, ktorý musí zvažovať akú dovolenku si vyberie

Epic na vás myslí, ale miesto last minute sa radšej pozrite na first minute. Ak si objednáte plavbu približne rok dopredu, tak vás all inclusive vrátane dopravy a poplatkov môže stáť do 800 eur. Vaša kajuta pravdepodobne nebude mať okno, ale určite by vám to nemalo veľmi prekážať, pretože do kajuty skutočne budete chodiť len spávať.

Tu sa dostávame k ďalšiemu mýtu. Čo budem robiť týždeň zavretý na lodi, nebudem sa nudiť?

Výletné lode nie sú koncipované ako dopravný prostriedok, v ktorom ste odkazaný len na to, aby ste na kajute nejako prežili čas, kým sa dostanete do prístavu a mohli vyjsť na pevninu.

Výletné lode sú koncipované ako zábavný park, kde sa v každom prístave, na ktoré ste sa určite tešili, ocitnete pred príjemnou dilemou, či ísť na breh, alebo zostať na lodi a využiť možnosti, ktoré vám tento obrovský lodný zábavný park poskytuje a za ktorý už neplatíte.

 

  • Ponuka jedla a zábavy na lodi Epic

Reštaurácie s množstvom výborného jedla (v niektorých špeciálnych reštauráciách sa platí paušálny poplatok za vstup), Icebar, Bazény, vírivky, Aqua Park, Kino, Večerné show, Cirkus, Animačné programy, Bowling, Obchody, Kasíno, Hudba – rôzne žánre, Diskotéky, Lezecká stena, Športový komplex a FitnessWellness a SPA, sauny.

 

  • Ste veľmi vyťažený človek a chcete si oddýchnuť v absolútnej anonymite spolu so svojimi blízkymi

Epic má pre vás apartmány s osobnou obsluhou a súkromným priestorom s barom, bazénom vírivkami či palubou, kde bežní hostia nemajú prístup.

 

  • Milujete wellness a prišli ste si skutočne poriadne oddýchnuť

Epic má pre vás kajuty so špeciálnymi masážnymi vaňami s výhľadom na voľné more a voľným vstupom do kúpeľov (SPA), ktoré sa nachádzajú v tesnej blízkosti vašej kajuty. NCL Epic sa pýši zároveň najväcšími SPA, Wellness a Fitnes priestormi na mori.

 

  • Ste rodina s detmi a potrebujete ich mat pod kontrolou

Epic má pre vás špeciálne izby, ktoré sú umiestnené pri detskom centre a zabezpečujú denný program pre deti od dvoch rokov a pre mládež až do sedemnástich ( kreslenie, hľadanie pokladu, tvorivé dielne, Wii, športové aktivity, tanečné školy, počítačové hry, skupinové hry, premietanie filmov, rodinné aktivity).

Personál tvoria školení a skusení inštruktori, ktorí sa skutočne o vaše deti dobre postarajú, keď vy si budete chcieť v kľude vychutnať napríklad fantastickú večeru pod cirkusových šapitó spojenú so zábavným programom.

 

  • Cestujete sám

Epic má pre vás špeciálny program. Koniec trápnemu chodeniu a zisťovaniu, kto ešte okrem vás cestuje sám. Koniec plateniu 50 percent navyše z nevyužitého lôžka v dvojposteľovej kajute. Vaša kajuta sa bude nachádzať v sekcii, kde sú len hostia, ktorí sa plavia sami.

Váš sused napravo, vaša susedka naľavo a aj ten oproti je tiež sám. Súčasťou tohto priestoru je aj takzvaná spoločná „obývačka“ s barom a priestorom, kde sa podávajú raňajky len pre single, iní hostia tam prístup nemajú.


 

Zdroj/autor: luxusneplavby,drom,reklamný článok

VIDEO Na lodi NCL Epic

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa