NA KRÍDLACH Wizzair odchádza z Bratislavy

2010-01-12 12:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air včera skončila s prevádzkou svojej jedinej pravidelnej linky z Bratislavy do Ríma na letisko Fiumicino.



Linku do talianskej metropoly aerolínie prevádzkovali necelé štyri mesiace štyrikrát týždenne od 20. septembra minulého roka. Wizz Air na uvedenej trase prepravil zatiaľ 14 356 cestujúcich. Bratislavské letisko považuje opätovný návrat leteckého dopravcu za málo

Spoločnosť informovala o ukončení prevádzkovania linky Bratislava - Rím koncom novembra uplynulého roka.

Rozhodnutie zdôvodnila tým, že po zdĺhavých rokovaniach s bratislavským letiskom sa rozhodla odstúpiť od svojich plánov zriadiť základňu na Slovensku, pretože sa nedohodla s bratislavským letiskom o obchodných podmienkach. Podľa letiska v Bratislave spoločnosť po niekoľko mesačných rokovaniach jednostranne ukončila rokovanie ohľadom zmluvy o spolupráci.

Wizz Air predtým viackrát avizoval, že jeho ambíciou bolo vstúpiť na slovenský trh a stať sa tu najvýznamnejším dopravcom. "Ostáva však otázkou, nakoľko bola zo strany dopravcu analyzovaná situácia na našom trhu a zároveň, či dostatočne bral do úvahy existenciu silnej konkurencie. Domnievame sa, že dopravca podcenil skutočnosť, že na našom trhu už bol v čase jeho vstupu ponúkaný obdobný produkt tomu, s ktorým prichádzal," informovala agentúru SITA hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická.

Dopyt po takom druhu produktu je podľa bratislavského letiska do určitej miery limitovaný. Je málo pravdepodobné, že dopravca mohol vygenerovať dostatočný objem cestujúcich. "Dopravca zároveň zápasil s častými meškaniami na tejto linke, čo malo tiež negatívne dopady na kvalitu poskytovanej služby," dodala Madunická.

V súčasnosti prevádzkuje pravidelnú linku z Bratislavy do Ríma na letisko Ciampino nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair.

 

Zdroj/autor: wizzair,sita,drom

VIDEO WizzAir


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa