Rezervácia sedadiel rok dopredu

2006-07-11 10:01:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA - České aerolínie, a. s., (ČSA) zaviedli od začiatku tohtoročnej letnej sezóny novú službu pre cestujúcich na nepravidelných linkách tzv. charteroch, ktorá im umožňuje objednať si aj niekoľko mesiacov dopredu konkrétne miesta v lietadle.



"Novinku zaviedli ČSA na základe častých žiadostí cestovných kancelárií, ktoré chceli svojím klientom umožniť rezerváciu určitého sedadla v lietadle už pri zakúpení zájazdu," informovala hovorkyňa ČSA Jana Víšková.

Táto nadštandardná služba je cestovným kanceláriám dostupná za minimálne zmluvné poplatky, ktoré pokrývajú zvýšenú administratívnu a technickú záťaž leteckého prepravcu. "Tieto poplatky sa pohybujú v stovkách korún za jedno miesto a cestu," dodala Víšková.

České aerolinie, a. s., sú podľa počtu prepravovaných cestujúcich najväčšou národnou leteckou spoločnosťou v rámci nových členských krajín Európskej únie. V roku 2005 ČSA prekročili hranicu rekordných 5 miliónov prepravených osôb. Od roku 2001 sú členom svetových aliancií leteckých dopravcov SkyTeam. V súčasnosti spoločnosť ponúka spojenie do 113 destilácií v 47 krajín sveta.

Zdroj/autor: tasr

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)

Súvisiace články



Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa